Annons

Haninge Bostäder går vidare med kritiserad ombildning

Haninge Ombildningen gick inte rätt till och bör stoppas. Det kräver Hyresgästföreningen i ett brev till Haninge Bostäder. Helt fel, hävdar styrelsen som går vidare med ombildningen.

Haninge Bostäders styrelse har i flera år drivit på för att 88 lägenheter på Södra Jordbrovägen ska ombildas till bostadsrätter. På köpstämman den 15 april röstade 59 av de 88 hyresgästerna för en ombildning, en röst över de 58 stycken röster, som krävdes för att ombildningen skulle kunna bli av.  

I ett brev till bolagets styrelse hävdar Tomas Lundström, ordförande Hyresgästföreningen Haninge, att köpstämman ska  ogiltigförklaras.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Lagen säger att en ekonomisk plan och besiktningsprotokoll ska delas ut till de boende i god tid innan köpstämman och det har inte gjorts enligt flera personer som jag talat med och som var med på stämman.

Haninge Bostäders styrelseordförande Niclas Lindberg, s, säger att de diskuterat brevet på ett styrelsemöte. Efter det togs beslutet att kräva att bostadsbolagets ombud i försäljningen med bostadsrättsföreningen kolla upp så allt gick rätt till inför köpstämman.

Annons

– Vårat ombud har intygat att allt har gått rätt till och mer än så ser jag inte att vi kan göra.

Läs ocksåEfter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation

Varför tror du att du och Hyresgästföreningen har så olika syn på hur det gått till?

– Det vet jag inte och jag vill inte spekulera i det heller.

Nästa steg är att se om bostadsrättsföreningen kan lösa finansieringen för köpet av de 88 lägenheterna, till exempel om hyresgästerna får låna pengar till insatsen och verkligen kan köpa.

Annons
Läs ocksåEfter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar stridMäklare inblandad i ombildningsfiffel

Senast den 14 augusti måste ombildningskonsulten ha löst finansieringen av köpet. Tanken är sedan att tillträdet ska ske 1 oktober.

Läs också Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.