Annons

Här ger tipsrundan ett mervärde

Karlskrona Hela sommaren ordnar den lokala hyresgästföreningen Månkristallen på Kungsmarken i Karlskrona tipsrundor. Och det handlar inte bara om att skapa trivsel, utan även om att träffas för att stämma av läget i området.
Foto: Annika Wallsson
Tipsrunda. Rose-Marie Svensson klurar på rätt svar. I bakgrunden syns Bo Jönsson.

Listan över vad Månkristallen på Kungsmarken sysslar med kan göras lång. Dess ordförande, Kerstin Johansson, fixar med fikat som ska kröna kvällens tipspromenad.

– Vi har olika aktiviteter, så som julfest, trivselkvällar, stickkafé, qigong, och bingo. Och så ordnar vi bostadsmöten. Då bjuder vi även in till exempel Karlskronahem eller polisen, eller någon annan beroende på vad det handlar om, förklarar hon och tillägger:

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Just nu har det varit oroligt här i området så vi har nattvandringar nästan varje kväll. Även Karlskronahem har ökat med vaktbolag på nätterna.

Det är glada skratt när skaran börjar gå tipsslingan som löper runt hela Kungsmarken.

Annons

– Det är inte så noga med frågorna. Det är skönt att få en promenad och att träffas. Kan man inte frågorna så får man gissa. Och man kan gissa rätt, säger Rose-
Marie Svensson som är vice ordförande i Månkristallen.

Läs ocksåHär mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering”Hans-Erik Pedersen vill att Förbos vinst ska användas till energieffektivisering och andra åtgärder som är vikitga för hyresgästerna, inte föras över till kommunen för att täcka andra utgifter.

– Jag har faktiskt bott här i 46 år. Där uppe är min balkong, den med blommorna i taket och jag har även jordgubbar.

Dennis Larsson är ordförande i Karlskronaföreningen.

Annons

– Man kanske kan tänka att är tipspromenader verkligen något som Hyresgästföreningen ska syssla med. Men det handlar om att det är ett sätt att träffas på. När man möts kan problem komma upp till ytan, till exempel att det är problem i tvättstugan. Samtidigt är det viktigt att känna gemenskap där man bor. Det skapar trygghet.

Läs också"Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning

Läs vår granskning om antalet lokala hyresgästföreningar i Blekinge och Kronoberg

Läs också Politiker duckar beslut om omstridd renovering: ”Ett enormt svek” Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Minusbudget på tio miljoner klubbad i Storgöteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.