HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Här möts hyresgästerna av guldfiskar i trappuppgången

Stockholm Vad sägs om att mötas av ljudet av porlande vatten och simmande guldfiskar när du går till jobbet? Det är verkligheten för hyresgäster i ett funkishus på Gärdet.
Foto: Kenneth Samuelsson
Sex guldfiskar och sex lejonhuvudfiskar simmar omkring i dammen som byggdes samtidigt som huset, 1943.

Finns Stockholms mest spektakulära trappuppgång vid Gärdet? I Wallenstams funkishus på Sandhamnsgatan ett stenkast från Gärdets tunnelbana möts hyresgästerna av en fin damm med fiskar. Hyresgästen Xue Feng med sonen Duncan tycker fiskarna är väldigt vackra.

– När vi väntar på hissen så står min son och tittar på fiskarna.

Läs ocksåSjälvförsörjande på el – men hyresgästernas räkning rusar 650 procentWallenstam är självförsörjande på el, bland annat för att skydda sig mot prissvängningar. Men skyddet gäller inte för hyresgästernas del.

Tine Fjeldstedt berättar att både hennes dotter och familjens lilla hund gillar fiskarna och är flitiga besökare vid dammen.

– Tyvärr ska vi flytta eftersom vi måste ha större och vi kommer nog aldrig hitta en så här mysig trappuppgång igen, säger hon.

När Wallenstam köpte fastigheten så var dammen tom, men från och med den 30 januari 2012 fick hyresgästerna på Sandhamnsgatan åter fisk i sin fiskdamm. 

Läs ocksåPrivatvärdar vill höja hyran med 9,73 procent i GöteborgStena Fastigheter, Wallenstam och Ernst Rosén hör till de Göteborgsvärdar som vill höja hyrorna med 9,73 procent från årsskiftet. Cirka 33 000 lägenheter omfattas av förhandlingen.
Läs också Nya hyror klara hos Göteborgs privatvärdar Det skulle bli nya hyresrätter - nu hyrs lägenheterna ut till företag Stor hyresuppgörelse klar i Göteborg – gäller 40 000 hushåll

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.