Annons

Här möts hyresgästerna av guldfiskar i trappuppgången

Stockholm Vad sägs om att mötas av ljudet av porlande vatten och simmande guldfiskar när du går till jobbet? Det är verkligheten för hyresgäster i ett funkishus på Gärdet.
Foto: Kenneth Samuelsson
Sex guldfiskar och sex lejonhuvudfiskar simmar omkring i dammen som byggdes samtidigt som huset, 1943.

Finns Stockholms mest spektakulära trappuppgång vid Gärdet? I Wallenstams funkishus på Sandhamnsgatan ett stenkast från Gärdets tunnelbana möts hyresgästerna av en fin damm med fiskar. Hyresgästen Xue Feng med sonen Duncan tycker fiskarna är väldigt vackra.

– När vi väntar på hissen så står min son och tittar på fiskarna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tine Fjeldstedt berättar att både hennes dotter och familjens lilla hund gillar fiskarna och är flitiga besökare vid dammen.

Annons

– Tyvärr ska vi flytta eftersom vi måste ha större och vi kommer nog aldrig hitta en så här mysig trappuppgång igen, säger hon.

När Wallenstam köpte fastigheten så var dammen tom, men från och med den 30 januari 2012 fick hyresgästerna på Sandhamnsgatan åter fisk i sin fiskdamm. 

Annons
Läs ocksåFick 490 000 via Swish – bolag åker på skattesmäll efter hotelluthyrningUmami Easy Living Sundbyberg
Läs också Ockerhyror och polisrazzior – nu stoppar Wallenstam kritiserad företagsuthyrning Wallenstams "premiumlägenheter" hyrdes ut av mellanhand – 4 800 kronor för två dygn Självförsörjande på el – men hyresgästernas räkning rusar 650 procent Privatvärdar vill höja hyran med 9,73 procent i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.