HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hårdsatsning i Malmfälten

Malmberget Både förtroendevalda och tjänstemän i Hyresgästföreningen har haft intensiva dagar i Malmfälten. Möten och dörrknackningar har genomförts med målet att hyresgästerna ska gå skadeslösa ur stadsomvandlingarna.
Foto: Hyresgästföreningen Norrland

Kampanjen Nyckel mot nyckel blev en kraftsamling. Hyresgästföreningens förtroendevalda och tjänstemän i området ställde upp för att sprida föreningens krav när det gäller stadsomvandlingarna i Malmberget/Gällivare och Kiruna. Kravet är att hyresgäster som tvingas flytta ska få ett likvärdigt hem, till oförändrad hyra. Nyckel mot nyckel helt enkelt.
En av aktiviteterna som genomfördes var dörrknackning i Kiruna. Hyresgäster fick en chans att berätta om sin situation och hyresgästföreningen berättade hu arbetet i Malmfälten bedrivs.
Det var också ett stormöte i Malmberget som blev så välbesökt att extra stolar fick bäras in. Ordförande för Hyresgästföreningen i Gällivare Gun Isaxon om arbetet med att hålla hyresgästerna skadeslösa i samhällsomvandlingen. Förhandlaren AnnaLeena Larsson förklarade hur hyror sätts i nyproduktion och om det för området speciellea investeringsstödet. Juristen Mikael Renqvist var också på plats och han fick många frågor kring juridiken i hyresrätter.
Här kan du läsa mer om kampanjen.

Läs också Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Därför vill ukrainska paret stanna i Sverige: ”200 år av neutralitet” Viktoria från Kiev bor i studentrum – så skapar värdarna rum åt flyktingar Luleå lider av växtvärk när näringslivet växer kraftigt Bostadsbristen gör kön till en viktig del av ”fuck off-kapitalet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.