Annons

Härjegårdar höjer hyrorna

Härjedalen Det blir en hyreshöjning för nästa år med 1,27 procent för Härjegårdars hyresgäster. Det står klart sedan förhandlingarna mellan bostadsbolaget och Hyresgästföreningen avslutats.

​Det kommunala bostadsbolaget Härjegårdar hade krävt en hyreshöjning på 3,69 procent för nästa år. Men riktigt så blev det inte. Efter förhandlingar stannade höjningen på 1,27 procent.

Annons
 
– Tja, det vart väl bra det där. Vi var ju tvungna att få lite grann till våra kostnadsökningar, säger Hans Svensson, vd för Härjegårdar.
 
Svensson berättat att det medta av hyreshöjningen nu går till att täcka bolagets kostnader för uppvärmningen. Taxan för fjärrvärmen har höjts, men även kostanden för vatten och avlopp tros stiga under 2010. Men att Härjegårdar fick en lägre höjning än bolaget föreslagit kommer inte att innebära några drastiska förändringar i budgeten för nästa år.
 
– Nej, vi har en hög vakansgrad på våra lägenheter så budgeten arbetar vi kontinuerligt med. Vi sliter med ekonomin jämt, menar Hans Svensson.
 
Hyreshöjningen på 1,27 procent omfattar alla lägenheter med varmhyra. Omräknat i pengar får en tvåa på 60 kvadratmeter 65 kronor per månad i hyreshöjning. En trea på 75 kvadrat får 81 kronor per månad.
För lägenheter med kallhyra blir höjningen tre kronor per kvadratmeter och år.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.