Annons

Hässlehems nya hyror klara − strax under en procent

Hässleholm Det blir en hyreshöjning för Hässlehems hyresgäster med drygt en procent den första januari nästa år. Taxeökningar för vatten och sophämtning ligger bakom höjningen.

Om du bor i en hyreslägenhet och betalar 5 000 kronor i månaden får du en höjning med cirka 48 kronor. Det är resultatet av uppgörelsen mellan Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget i Hässleholm. I snitt höjs hyran med 0,97 procent. Det är främst höjda avgifter för vatten och sophämtning samt löneökningar som är orsaken till höjningen.

– Det är den andra uppgörelsen i år med ett allmännyttigt bolag i region norra Skåne. Nivån ligger i linje med de förväntningar vi har på årets förhandlingar, säger Hyresgästföreningens förhandlare Emma Bülow, i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Förra årets höjde Hässlehem hyrorna med i genomsnitt 1,77 procent. I förra veckan blev även hyresförhandlingen klar med det kommunala bostadsbolaget i Kävlinge. Det bostadsbolaget kommer att höjda hyrorna med 0,7 procent i genomsnitt den 1 januari nästa år.

Annons
Läs också Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar Madeleine, 39, blir yngst i Hyresgästföreningens regionstyrelse: ”Jag tar det på stort allvar” Migrationsverket vanvårdade lägenhet i Vittsjö - förlorar kontrakt Flera bostadsbolag i Skåne ber grannar agera mot våld Hässlehems hyror höjs med 0.85 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.