Annons

Höjd hyra ska gå till eftersatt underhåll

Vetlanda Witalabostäder vill höja hyrorna med 3,1 procent från årsskiftet. Enligt bolaget är orsaken stort underhållsbehov och höjda taxor.

Vetlandas kommunägda Witalabostäder har lämnat in sitt yrkande i förhandlingen med Hyresgästföreningen för nästa års hyra. Bolaget vill höja hyran med 3,1 procent eller 26,97 kronor per kvadratmeter. För en trerumslägenhet på 75 kvadrat innebär det en hyreshöjning på 169 kronor i månaden.

Kravet är något högre än vid förra årets förhandling då Witalabostäder ville höja hyrorna med 3,0 procent, men som efter förhandling slutade med en höjning på 2,5 procent. Att bolaget nu vill höja hyrorna ytterligare beror på ökade kostnader och en fortsatt satsning på underhåll.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– I vårt fall handlar det om en rad taxehöjningar och om underhåll. Vi har ökat vår underhållssatsning de senaste åren och vi har mycket kvar innan vi är i fatt med det eftersatta underhåll som finns. Det är vår stora stöttesten för närvarande, säger Ulf Neuhaus, vd för Witalabostäder.

Annons

Är det några särskilda underhållsåtgärder som ska göras?

– Nej, det är generellt i hela beståndet och det handlar om åtgärder både inne i lägenheter och i fastigheterna, säger Ulf Neuhaus.

Annons
Läs ocksåHär blir Kantarellen som ny

Bolaget har yrkat på att höjningen ska införas från årsskiftet.

Läs också Trakasserade grannarna - förlorar lägenheten Lediga lägenheter i lyxigt golfboende Trots bostadskö i Vingåker är omflyttningen hög i nybyggt Lyxigt golfboende står outhyrt i Lindesberg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.