HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hoppas på skattereform efter valet

Nyheter Efter valet finns en öppning för en blocköverskridande överenskommelse om skatterna inom bostadssektorn. Det tror och hoppas bostadsminister Peter Eriksson.
Foto: Jann Lipka
Bostadsminister Peter Eriksson (MP).

De ungas situation på bostadsmarknaden var ämnet för en konferens på regeringskansliet där bland annat Hyresgästföreningen, Sveriges kommuner och landsting samt flera vd.ar från de allmännyttiga bostadsbolagen på tillväxtorter bjudits in.

Vid ett panelsamtal med unga politiker verksamma ute i kommunerna, bostadsminister Peter Eriksson (MP), Caroline Szyber ordförande för civilutskottet och Kristdemokraternas bostadspolitiska talesperson och Marie Linder, ordförande för Hyresgästföreningen, lyftes behovet av en långsiktig överenskommelse om skatterna inom bostadssektorn. Något som efterfrågats länge av såväl Hyresgästföreningen som fastighetsägarnas organisationer. Senast i ett gemensamt utspel i början av september.

Läs ocksåSå tycker politikerna om att osäkra kontrakt ökar

Och kanske är något på gång att hända. Både Peter Eriksson och Caroline Szyber sa sig vara överens om att det finns en samsyn om att en långsiktig överenskommelse om skattefrågorna vore bra. Men det kommer inte att hända något inom den närmaste framtiden.

Annons

– Det pågår inga samtal nu, det är inte rimligt innan valet. Men efter tycker jag att vi ska vara beredda. Jag tycker att det finns en samsyn om att det behövs långsiktiga spelregler. Det borde kunna gå, säger bostadsminister Peter Eriksson till Hem & Hyra efter konferensen.

Flera av de gäster som bostadsministern bjudit in talade sig varma för vilken nytta de har av investeringsstödet till hyresrätter och studentbostäder. Peter Eriksson sa sig vara nöjd med hur stödet används, men kritiserade på nytt att intresset är svalt i Stockholmsområdet.

Annons
Läs ocksåStöd gav över 500 bostäder
Läs också Efter årets rekordhöjning – nu kommer nästa hyressmäll, Lars, 71: ”Ett svek” Värden bröt upp Rogers källarförråd - skulle vårstäda Efter flera misstag - nu får hyresgästerna anmäla felen till en jurist

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.