Annons

Huge svarade inte på brev – hotas av 20 000 kronor i böter

Huddinge Trots flera påminnelser struntade Huge i att svara på ett brev från Huddinge kommun som rörde ett störningsärende. Det kan nu kosta dem 20 0000 kronor i vite.

I slutet på februari hörde en av Huges hyresgäster av sig till Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i Huddinge kommun. Hyresgästen hävdade att grannen störde och krävde hjälp. Miljö- och Samhällsbyggnadsförvaltningen mejlade Huge och bad dem bemöta klagomålet och svara på om de utrett ärendet. Men bolaget svarade inte på mejlet och inte heller på ett nytt brev som skickades den 21 mars.

Då skärpte kommunens miljönämnd tonen och beslutade att Huge skulle få betala vite på 20 000 kronor om de inte svarade på brevet. Men enligt Bo Svensson, miljöingenjör på Miljö- samhällsbyggnadsförvaltningen, svarade inte bolaget heller på detta tredje brev.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Att de inte ens reagerar när de får ett vite på 20 000 kronor är anmärkningsvärt. Det visar att de har stora problem i organisationen och i sina rutiner, säger han.

Det dröjde till 28 augusti tills Huge svarade på mejlet från kommunen som skickades den 27 februari. 

Annons

– Då svarade en förvaltare att de beklagade att de brustit i sina rutiner. Bolaget hade gjort en utredning i störningsärendet men inte svarat på våra brev och meddelat oss. Det är allvarligt, säger han.

Läs ocksåÄldre man tog strypgrepp på grannens pojkvän – vräks

Hur vanligt är det att Huge inte svarar på brev från er?

– Inte jättevanligt men det har hänt förut, säger han.

I brevet skrivet Huges förvaltare Helena Johansson: ” Vi beklagar att vi inte har svarat på era frågor som har ställts kring detta ärende. Vi har tyvärr brustit i våra rutiner som omgående kommer att ses över”.

Annons
Läs ocksåTog över studentkorridorens kök – nu kastas han ut: "Svinstia"

Hon skriver vidare att ärendet avslutades redan i februari eftersom det inte har gått att bevisa att det rört sig om störningar som inte faller inom ramen för normala ljud i en fastighet. Bolaget har också haft flera kontakter med den klagande hyresgästen och den som beskylldes för att orsaka störningen men ord står mot ord.

När Hem & Hyra ringer upp vill hon inte svara på frågor  med hänvisning till att det är ett pågående ärende, nu ska Miljödomstolen i Nacka avgöra om Huge ska tvingas betala vitesbeloppet.

Läs också Blev biten av grannens hund – nu riskerar hundens matte vräkning Efter misstänkt explosion - först ett år senare tvingas mannen flytta Grannen ville ha lägenheten – värden pressades säga upp mamman och skyllde på tvååringen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.