Annons

Hundratals demonstrerade mot renovräkning

Årsta Under slagordet "Valla för alla" demonstrerade Årsta-bor mot uppsagda lokaler och hyreshöjningar.
Foto: Cecilia Landmark
Ett hundratal demonstrerade mot Stockholmshems planerade hyreshöjningar vid Valla torg.

Stockholmshem planerar en upprustning av husen kring Valla torg i Årsta. I söndags ordnades en demonstration på torget. Flera talare berättade om hur kontrakten sagts upp, bland annat Tjuvgods och teatern Wallascen. Deras lokaler ska bli byggbodar under ombyggnaden.

– Vi ser att samma sak händer i område efter område. I Årsta finns alla sorter, många är pensionärer. Nu ska det bli ett hipsterbälte från Hägersten till Nacka, sa Markus från nätverket Årsta för alla och avslutade med ett rungande ”Valla för alla” som fick starka applåder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Stockholmshem har upprustat förorter på andra ställen. Från Hökarängen kom två kvinnor för att ge sitt stöd till hyresgästerna.

Annons

– Vi har sett det förut, de låter området förfalla så länge att det behövs stora renoveringar. Med höga hyreshöjningar som följd. Ni ska veta att vi stödjer er, var budskapet.

– Vi fick för några år sedan en fråga från någon som ville sätta upp en pjäs på Wallascen, de skulle vara glada att göra det i hjärtat av Årsta. Det fick de gärna, men en sak var fel: Det är Årsta torg där borta som är hjärtat av Årsta, Valla torg är knytnäven, sa Bengt från Wallascen.

Annons
Läs ocksåBoende ska skonas från hyressmäll - paus för "rättvisa hyror"
Läs också Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Gran föll från åttonde våningen och träffade bil – ”trodde det var en bomb” Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Stockholms kommunala bostadsjättar kräver 7,8 procent i hyreshöjning: "På tok för högt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.