HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hundratals demonstrerade mot renovräkning

Årsta Under slagordet "Valla för alla" demonstrerade Årsta-bor mot uppsagda lokaler och hyreshöjningar.
Foto: Cecilia Landmark
Ett hundratal demonstrerade mot Stockholmshems planerade hyreshöjningar vid Valla torg.

Stockholmshem planerar en upprustning av husen kring Valla torg i Årsta. I söndags ordnades en demonstration på torget. Flera talare berättade om hur kontrakten sagts upp, bland annat Tjuvgods och teatern Wallascen. Deras lokaler ska bli byggbodar under ombyggnaden.

– Vi ser att samma sak händer i område efter område. I Årsta finns alla sorter, många är pensionärer. Nu ska det bli ett hipsterbälte från Hägersten till Nacka, sa Markus från nätverket Årsta för alla och avslutade med ett rungande ”Valla för alla” som fick starka applåder.

Läs ocksåHyresgäster demonstrerade mot värdarnas rekordkravBåde privata och kommunala bostadsbolag kräver att få höja hyrorna med upp till tio procent. Hyresgäster protesterade i centrala Göteborg på lördagen.

Stockholmshem har upprustat förorter på andra ställen. Från Hökarängen kom två kvinnor för att ge sitt stöd till hyresgästerna.

– Vi har sett det förut, de låter området förfalla så länge att det behövs stora renoveringar. Med höga hyreshöjningar som följd. Ni ska veta att vi stödjer er, var budskapet.

– Vi fick för några år sedan en fråga från någon som ville sätta upp en pjäs på Wallascen, de skulle vara glada att göra det i hjärtat av Årsta. Det fick de gärna, men en sak var fel: Det är Årsta torg där borta som är hjärtat av Årsta, Valla torg är knytnäven, sa Bengt från Wallascen.

Läs ocksåHemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronorFrån hyresvärdens låsta teknikutrymme fanns en uppbruten öppning som ledde rakt in i hyresgästens hall.
Läs också Hyresgäster får miljonersättning för bullerstörningar Sovsäckar för att lyfta bostadsfrågan Hyresgäst sägs upp efter 31 år – välkomnade nyinflyttad granne med pistol

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.