HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hundratals i Krylbo ville veta mer

Avesta Igår höll Hyresgästföreningen två möten i Krylbo om den nya hyresuppgörelsen med Krylbostäder. 200 hyresgäster kom och föreningen fick både ris och ros.
Foto: Lars Johnson
200 hyresgäster kom till Hyresgästföreningens möten igår om den hyresuppgörelse som föreningen gjort med KrylBostäder.

Hyresgästföreningen har efter många turer slutit en överenskommelse om nya hyror för de 700 lägenheterna KrylBostäder har i Krylbo och Karlbo. Hem & Hyra skrev om det förra veckan. Läs artikeln här.

Uppgörelsen innebär bland annat att kvadratmeterhyran höjs men också att nittiotalet hyresgäster får tillbaka pengar som KrylBostäder tagit ut i för hög hyra.

Läs ocksåBrist på skyddsrum i Gävle-Dala

På torsdagens två möten berättade Marcus Kjellin på Hyresgästföreningen om bakgrunden till överenskommelsen om nya hyror och ersättningar.

Därefter kunde hyresgästerna få mer information, diskutera med Hyresgästföreningens representanter men också få hjälp att räkna ut hur hög hyra just de kommer att få.

– De som var arga ifrågasatte hur vi kunnat sluta en överenskommelse om höjda hyror med en hyresvärd som både är svår att nå och varit väldigt dålig på att underhålla fastigheterna och lägenheterna i dem, berättar Lars Johnson på Hyresgästföreningen i Borlänge.

Läs ocksåViteshot borta efter att mögliga lägenheter renoveratsEtt av de undersökta badrummen på Kollegiegatan. Här påträffades mögel.

Svaret till de upprörda var att Hyresgästföreningen nu har ett bättre förhandlingsläge och större möjligheter att ställa krav på KrylBostäder.

– Vi har fått dem till förhandlingsbordet och vi kommer så klart att fortsätta att trycka på så att underhållet och fastighetsskötseln blir bra, säger Lars Johnson.

 

Läs ocksåStor brist på studentbostäder i Jönköping
Läs också Kalmarhem satsar på fler studentbostäder - samtidigt sjunker efterfrågan Brist på skyddsrum i Mälardalen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.