HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Husby-bor protesterade mot nedskärningar

Stockholm – Först var det Järva-lyft och sedan Järva-dialog. Var det någon som då hörde att vårdcentralen skulle stängas? Eller att posten skulle lägga ner, eller att badet skulle säljas? Arne Johansson från Nätverket Järvas framtid talade till de fyrahundra Husby-borna som samlats på torget för att protestera.

​Från Tahir till Husby kallade man manifestationen. Med plåster och röda armbindlar var det hundratals som visade sitt missnöje, dansade och skanderade slagord.

Vårdcentralen i Husby ska flyttas till Akalla. Beslutet från landstinget har tagits för månader sedan, men först nu har det blivit känt. Protesterna på torget i Husby i lördags samlade många äldre men också ungdomar. En rad talare på de flesta politiska partier, pensionärsorganisationerna och andra förorts-föreningar talade, varvat med musik.

Läs ocksåProtester mot marknadshyra från Luleå till Göteborg

Vid ett bord stod Showit Senay från Megafonen och delade ut plåster, som användes för att visa missnöjet.

– Det är konstigt att de lägger ner vårdcentralen här i Husby, som fått bästa betyg av sina patienter och flyttar dem till Akalla som inte fått så bra betyg, sa hon.

Från scenen fortsatte Arne Johansson sin appell.

Läs ocksåCorona-anpassad protest mot marknadshyra i Göteborg

– Kommer ni ihåg för tre år sedan när de skulle riva huset och höja hyrorna? Då gav vi dem en match och det blev ingenting av rivningen. Nu ska vi göra det en gång till.

Läs också Protestdag byter datum – förberedelserna fortsätter Pengar på väg inför protestdag Gräsrötter organiserar protestdag på egen hand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.