HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrde ”övernattningslägenhet” i flera år – nu är det stopp

Halmstad Mannen lyckades behålla lägenheten i Halmstad i flera år trots att han inte bodde där permanent. Men nu är det stopp.
Foto: Petra Martinsson/Gry Ellebjerg
Genrebild.

Hyresvärden har sagt upp mannen med hänvisning till att han hyr ut i andra hand. Mannen har dock nekat och menat att uppgörelsen med hyresvärden är att han har bostaden som en övernattningslägenhet och att släktingen som bor där är inneboende. Men bland annat för att lägenheten enbart är på 35 kvadratmeter och bara har en kokvrå har hyresvärden inte trott på honom: ”Svårt hävda att man är inneboende i ett rum och kokvrå”.

Saken drevs till Hyresnämnden i Göteborg som har kommit fram till ett beslut. Det är att uppsägningen var rätt och mannen måste flytta.

Läs ocksåPolitiker i Halmstad vill sälja delar av HFAB

Under förhandlingen förklarade hyresgästen att han bodde i Köpenhamn men hade familj i Halmstad och därför var han här cirka två veckor i månaden. Han menade att han hade fått ett löfte om att ha lägenheten som övernattningslägenhet redan när han flyttade in för cirka tio år sedan, vilket senaste 2017 hade bekräftats av en anställd på bostadsbolaget. Han berättade också att sedan ett par år tillbaka i tiden bodde en släktning i lägenheten. När han själv var där bodde han i en uppfällbar extrasäng.

Enligt hyresnämndens beslut är det inte så mycket att orda om. Då hyresgästen själv har berättat att han bor någon annanstans, att en annan person bor på adressen och att han inte har fått tillåtelse att hyra ut i andra hand handlar det om olovlig andrahandsuthyrning.

Enligt hyresnämnden beslut måste hyresgästen lämna tillbaka nycklarna.

Läs också”Svårt hävda att man är inneboende i ett rum och kokvrå”
Läs också Blåste folk med hyreserbjudande - åker ur sin lägenhet för gott I Halland finns många sommarjobb hos hyresvärden Sommarjobbet blev en fullträff

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.