Annons

Hyresgäst i Eslöv levde utan el i fyra år

Eslöv För fyra år sedan ströps elen till lägenheten i Eslöv. Nu riskerar hyresgästen att förlora sitt hyreskontrakt på grund av vanvård.
Foto på levande ljus.
Foto: Pixabay
Under fyra år har hyresgästen i Eslöv levt utan el i sin bostad.

Misären i Eslöv uppdagades efter att hyresgäster hörde av sig till den privata värden och klagade på lukt i trapphuset. Enligt handlingar som har kommit in till hyresnämnden i Malmö kunde värden snabbt konstatera att lukten kom från en specifik lägenhet.

Trots upprepade försök lyckades värden inte få någon kontakt med den aktuella hyresgästen. Eftersom hyresvärden befarade att något hade hänt med hyresgästen gick värden in i lägenheten. Det visade sig då att lukten kom från det skräp som belamrade bostaden. Vid besöket konstaterades det även att det inte fanns någon el i lägenheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

När värden kontaktade energibolaget Kraftfringen visade det sig att det inte har skett några leveranser av el de senaste fyra åren till bostaden.

Annons

Hyresgästen fick 19 dagar på sig att städa upp i hemmet. Vid tiden för besiktningen var hyresgästen inte på plats men eftersom lukten i trapphuset fortfarande var påträngande valde värden att säga upp hyreskontraktet. Eftersom hyresgästen inte har accepterat uppsägningen möts parterna i hyresnämnden i veckan.

Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 135 700 elhandelskunder. Enligt bolaget är strypt el den absolut sista utvägen. Innan strömmen stängs av på grund av obetalda räkningar får kunden ett antal varningar, bolaget kontaktar även socialnämnden.

Läs ocksåOvanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvarEn delad bild. På den ena en man som tittar in i kameran. På den andra en skylt med airbnb.

– Under 2018 hade vi totalt 267 kunder som vi tyvärr behövde stänga av strömmen för, det är något som vi givetvis vill undvika i största möjliga mån, säger Mattias Brage, pressansvarig vid Kraftringen.

Annons

Enligt Mattias Brage har antalet fall som har gått så långt som till avstängd el gradvis minskat de senaste tre åren.

Läs också Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.