Annons

Hyresgäst får bo kvar trots stor hyresskuld

Kalmar Hyresgästen hade fram till sammanträdet i hyresnämnden samlat på sig en hyresskuld på nära 43 000 kronor. Efter överenskommelse får han och hans familj ändå bo kvar.

Hyresgästen bor med fru och två barn i en lägenhet hos Rikshem i Kalmar. Från januari i år och fram till och med september hade den totala hyresskulden växt till 42 957 kronor eftersom hyresgästen inte betalat sina hyror och i något fall också varit sen med inbetalningen.

Anledningen till att han inte betalat sina hyror är att han är sjukskriven och de pengar han får från bland annat Försäkringskassan räcker inte till. Sedan i somras har han varit i kontakt med socialtjänsten och vid hyresnämndens sammanträde utlovades också att hyresgästen skulle få hjälp med sin skuld.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Därför får hyresgästen bo kvar. Men hyreskontraktet har ändrats så att det bara förlängs med en månad åt gången. Om han sköter sina hyresinbetalningar i ett år kommer kontraktet att övergå till ett vanligt hyreskontrakt igen.

Annons
Läs också Vräkt efter socialens hyresmiss – kommunen anmälde sig själv för allvarliga brister Släkting stämdes för hyres­skuld på över 80 000 kronor: "Jag fick en chock" Diakonen Giselle: ”Alla vinner om man hjälper någon att undvika vräkning” Åses stadsvandring blottlägger gränserna i Gränby Jättelikt borrprojekt skapar kaos för hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.