Annons

Hyresgäst får bo kvar trots stor hyresskuld

Kalmar Hyresgästen hade fram till sammanträdet i hyresnämnden samlat på sig en hyresskuld på nära 43 000 kronor. Efter överenskommelse får han och hans familj ändå bo kvar.

Hyresgästen bor med fru och två barn i en lägenhet hos Rikshem i Kalmar. Från januari i år och fram till och med september hade den totala hyresskulden växt till 42 957 kronor eftersom hyresgästen inte betalat sina hyror och i något fall också varit sen med inbetalningen.

Anledningen till att han inte betalat sina hyror är att han är sjukskriven och de pengar han får från bland annat Försäkringskassan räcker inte till. Sedan i somras har han varit i kontakt med socialtjänsten och vid hyresnämndens sammanträde utlovades också att hyresgästen skulle få hjälp med sin skuld.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Därför får hyresgästen bo kvar. Men hyreskontraktet har ändrats så att det bara förlängs med en månad åt gången. Om han sköter sina hyresinbetalningar i ett år kommer kontraktet att övergå till ett vanligt hyreskontrakt igen.

Annons
Läs också Betalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuld Barnfamilj vräks efter socialtjänstens miss – fyrabarnsmamman: ”Det stressar mig varje dag” Hyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronor Rikshem krävde Abdullah på 140 000 kronor för nedrökt lägenhet – slipper undan med en bråkdel Två personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.