Annons

Hyresgäst i Linköping saknar grovtvättstugan

Linköping Kan du som hyresgäst kräva att det ska finnas en grovtvättstuga i området där du bor? Det ska hyresnämnden ta ställning till efter att en hyresgäst i Linköping vänt sig dit.
Foto: Jenny Knutsson
Får värden ta bort grovtvättstugan? Det ska hyresnämnden i Linköping ta ställning till. Bilden visar en annan tvättstuga än den som artikeln handlar om.

Hyresgästen är missnöjd med att den grovtvättstuga som tidigare fanns i bostadsområdet togs bort i samband med renovering. Han vill nu att hyresvärden, Stångåstaden, åläggs att fixa så att det åter går att tvätta mattor och andra större textilier i närheten av hemmet. De stora tvättmaskinerna har ersatts av mindre och torkrummen med torkskåp.

Enligt Stångåstaden finns det två skäl till att grovtvättstugan togs bort. Dels att den var i behov av renovering vilket krävt en stor investering, dels att den inte användes särskilt mycket av hyresgästerna. I ett yttrande till hyresnämnden skriver bolagets ombud att det går att tvätta mindre mattor även i de nya maskinerna och att hyresgästerna också kan få hjälp av värden att boka tid för grovtvätt i ett annat bostadsområde vid behov.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Hyresgästen menar å sin sida att detta bara är ett av flera exempel på hur hyresvärden har försämrat servicen för de boende och nämner bland annat att tillgången till el och vatten tagits bort i garaget som han hyr.

Stångåstaden bekräftar att så har skett och menar att det är för att förhindra otillåten biltvätt och laddning av elfordon.

Annons
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti Värd nekade funktionsnedsatt kvinna att hyra – krävs på 150.000 för diskriminering Femårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen ned Rekordkrav och kraschade förhandlingar – kaos när 100 000-tals hyror sätts av skiljeman

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.