HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästchef blir presschef för Socialdemokraterna

Skåne Han kom från LO till norra Skåne för bara ett år och tre månader sedan. Nu slutar Rasmus Korsvall och blir presschef för Socialdemokraterna i riksdagen.
Foto: Gry Ellebjerg
Rasmus Korsvall är idag regionchef på Hyresgästföreningen norra Skåne, där södra Halland ingår.

På onsdagen informerades personalen på Hyresgästföreningen region norra Skåne om att regionchef Rasmus Korsvall har tackat ja till tjänsten i riksdagen och slutar redan i augusti. Då har det bara gått 1,5 år sedan han började.

– Det är en kort tid, för kort tid. Det är synd och inte alls som jag hade tänkt, min plan vara att stanna och vara med i förändringsprocessen som Hyresgästföreningen är inne i, men ibland händer det saker och chanser uppstår som inte ingår i planen, säger Rasmus Korsvall.

Läs ocksåHyresrätter blir hotell - så har tusentals lägenheter försvunnit

Det är tjänsten som presschef för Socialdemokraterna som väntar.

På frågan om vad han tycker att han har åstadkommit i Hyresgästföreningen svarar han att det är svårt att göra avtryck på så kort tid, men han nämner sin delaktighet i att föreningen var offensiv i valrörelsen mot marknadshyror, vidare ett nytt sätt att digitalt värva medlemmar, samt dra igång ett arbete med att Hyresgästföreningen ska vara delaktig i stadsplanering.

Läs också: LO-chef blir ny regionchef

Läs ocksåNej till ändrad valberedning på digitalt regionfullmäktige
Läs också Hyresgästföreningen vill stärka boendes rättigheter: "Absurt att människor tvingas flytta" Lämnade Hyresgästföreningen – strider om att ta över HSB Tvisten avgjord – så blir nya hyran i Övik

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.