Annons

Hyresgästchef blir presschef för Socialdemokraterna

Skåne Han kom från LO till norra Skåne för bara ett år och tre månader sedan. Nu slutar Rasmus Korsvall och blir presschef för Socialdemokraterna i riksdagen.
Foto: Gry Ellebjerg
Rasmus Korsvall är idag regionchef på Hyresgästföreningen norra Skåne, där södra Halland ingår.

På onsdagen informerades personalen på Hyresgästföreningen region norra Skåne om att regionchef Rasmus Korsvall har tackat ja till tjänsten i riksdagen och slutar redan i augusti. Då har det bara gått 1,5 år sedan han började.

– Det är en kort tid, för kort tid. Det är synd och inte alls som jag hade tänkt, min plan vara att stanna och vara med i förändringsprocessen som Hyresgästföreningen är inne i, men ibland händer det saker och chanser uppstår som inte ingår i planen, säger Rasmus Korsvall.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det är tjänsten som presschef för Socialdemokraterna som väntar.

Annons

På frågan om vad han tycker att han har åstadkommit i Hyresgästföreningen svarar han att det är svårt att göra avtryck på så kort tid, men han nämner sin delaktighet i att föreningen var offensiv i valrörelsen mot marknadshyror, vidare ett nytt sätt att digitalt värva medlemmar, samt dra igång ett arbete med att Hyresgästföreningen ska vara delaktig i stadsplanering.

Läs också: LO-chef blir ny regionchef

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.