Annons

LO-chef blir ny regionchef

Skåne Rasmus Korsvall blir ny regionchef i norra Skåne. I dag jobbar han som planerings- och kommunikationschef för LO centralt.
Foto: Privat
Rasmus Korsvall blir ny regionchef vid Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Han har precis skrivit på för det nya jobbet och får frågan om varför han har tagit det.

‒ Jag älskar ju att jobba i folkrörelsen, svarar han spontant.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I dag ansvarar Rasmus Korsvall bland annat för LO:s kommunikation, påverkansarbete och politiskt stöd till LO-ledningen. Enligt Hyresgästföreningen har han en bakgrund som chef och projektledare på bland annat Palmecentret och för Socialdemokraterna.

Han ser fram emot det nya jobbet.
‒ Hyresgästföreningen är en fantastisk folkrörelse och få organisationer har samma möjligheter att på riktigt kunna förändra och förbättra människors vardag, säger Rasmus Korsvall.

För cirka ett år sedan flyttade han till Ängelholm, varifrån hans fru kommer, och han har den senaste tiden veckopendlat till Stockholm. Han bor i villa med sin fru och tre döttrar.
‒ Men jag har bott i hyresrätter i större delen av mitt liv, konstaterar han.

Annons
Läs ocksåSå renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Hyresgästföreningen region norra Skånes regionordförande Merete Sundholm ser fram emot att få jobba med den nya regionchefen.

‒ Han har kämpaglöd, är ambitiös, pigg och har rätt inställning till vår organisation. Han har förstått hela idén med att vi ska bli en bredare samhällsaktör. Jag ser fram emot att samarbeta med honom.

Vad förväntar du dig av honom?
‒ I dag har vi ett kanonbra samarbete mellan tjänstemän och förtroendevalda. Jag hoppas att vi kan fortsätta i samma anda. Jag förväntar mig också att han ska komma med nya idéer.

Läs ocksåPer fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandlaEn tredelad bild med en äldre man, ett utsnitt av ett hyreskontrakt med ett stycke om förhandlingsklausul markerad, och en yngre kvinna.

Hyresgästföreningen region norra Skånes tidigare regionchef Richard Mortenlind hade posten i cirka två år. Den 1 mars börjar Rasmus Korsvall på sin nya tjänst och fram till dess vikarierar Evalena Agertoft.

Annons

Landsorganisationen i Sverige (LO) är en sammanslutning av fackliga arbetstagarorganisationer i Sverige.

I region norra Skåne ingår södra Halland.

Läs också Nu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidare Hyresförhandlingar hemma vid köksbordet - nu väntar stegvis återgång till det nya normala Ditt hem är hennes jobb

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.