Annons

Hyresgäster evakuerades i Östersund

Östersund 15 hyresgäster evakuerades på söndagskvällen efter att en brand utbrutit på vindan i en fastighet i centrala Östersund. Ingen människa kom till skada.

​Det var vid sextiden på söndagskvällen som Räddningstjänsten ryckte ut till en brand på Prästgatan i Östersund. Två fastigheter, Prästgatan 28 och 30, fick evakueras och hyresgästerna, enligt polisen 15 personer, hänvisades till ett hotell intill.

Annons
 
– Det här är det värsta som kan hända. Det är tur att det inte är några människor som skadats, säger Per Boström, marknadsområdeschef för fastighetsägaren Norrvidden, till Sveriges radio Jämtland.
 
I fastigheterna fanns även en hel del näringsidkare.
Branden visade sig vara mycket svårtsläckt. Delar av taket fick rivas för att räddningstjänsten skulle komma åt vindsbranden. Den kraftiga rökutvecklingen spred sig snabbt över centrala Östersund och stora delar av stadens centrum stängdes av under måndagen. Orsaken till branden är okänd.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner Risk ladda cykelbatteriet hemma – antalet bränder har ökat Markos lägenhet totalförstörd efter batteribrand - blev hemlös: ”Aldrig mer elcykel” Brita och Thomas oroliga för brand på trygghetsboendet: "Känns livsfarligt" Hyresgästen fimpade i köket – döms till fängelse för mordbrand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.