Annons

Hyresgäster får sänkt hyra för brister i lägenhet

Norrtälje Lena och Mimmi hyr en etta av socialen på Vätö. Men ända sedan starten har det varit strul med boendet. Nu lovar Roslagsbostäder förbättringar.

Den röda före detta skolbyggnaden ser idyllisk ut på utsidan. Men skenet bedrar, enligt dem som bor där.
I samband med sjukdom var Lena Gustavson och Mimmi Smitterlöf tvungna att sälja sitt hus. Socialtjänsten i Norrtälje hjälpte dem få ett nytt hem, ettan på 37 kvadratmeter i den gamla skolan på Vätö. I längan finns totalt tre lägenheter, som socialtjänsten i sin tur hyr av Roslagsbostäder.

Ettan var det enda socialen hade att erbjuda dem, enligt paret. Dessutom har det varit strul med boendet sedan starten.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Det finns ingen ventilation, det verkar som att de bara har målat över mögelfläckar, och det tog tre månader innan vi fick en tvättmaskin.
Dessutom är det väldigt svårt att få saker åtgärdade, säger Lena Gustavson.
Hon och sambon betonar att de inte har några höga krav.

Annons

– Vi har inte bett om något överflöd, vi vill bara att allt ska fungera. Det känns tråkigt när folk inte lyssnar på en, säger Mimmi Smitterlöf.
Marina Sigfridsson, förvaltningschef på Roslagsbostäder, håller med om att det finns brister i servicen gentemot hyresgästerna i den före detta skolan.

– Det stämmer att det finns sådant som vi inte skött så bra. Därför kommer Norrtälje kommun att få en hyresreduktion av oss på 10 000 kronor, säger hon.

Annons
Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.

Hur hyresreduktionen fördelas till hyresgästerna är upp till socialtjänsten att bestämma.

Läs också Ulf riskerar chockhöjd hyra – värden vill höja med 25 procent i snitt Annika Backlund svarar på kritiken mot AB-hem: "Jag vill vara en bra värd" Här tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart” Rebecka bor i fukt och mögel – felanmälningarna fastnar hos värden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.