HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäster i Lövgärdet demonstrerade

Göteborg ”Renovera – på våra villkor!” Så löd talkörerna när boende i Södra Lövgärdet demonstrerade mot fastighetsägaren Victoria Park.

Hyresgästföreningen i Södra Lövgärdet hade arrangerat demonstrationen. Kravet var att kommunen ska köpa Victoria Parks bestånd. Ett knappt hundratal boende hade mött upp i Lövgärdets centrum på fredag eftermiddag och ilskan mot värden var påtaglig i leden.

– Ingen här är nöjd med Victoria Park, det är katastrof, sa Kadri Shala, som kommit till demonstrationen ihop med Ibrahim Meholli och Agim Gashi.

Läs ocksåLilafärgat hår gav skadestånd

Det dåliga underhållet i kombination med höga hyreshöjningar för renovering retar trion. Speciellt eftersom de uppfattar att renoveringarna ändå inte genomförs ordentligt. De vill i stället att Victoria Park ska göra enkel men nödvändig upprustning och låta bli att höja hyran.

– Det är kallt  i min lägenhet, blåser det ute så reagerar gardinerna inne. Läget är kalabalik. Victoria Park vill ta men inte ge, de vill bara tjäna pengar, säger Ibrahim Meholli.

Han påpekar att den som bor orenoverat och behöver byta enbart erbjuds nyrenoverade lägenheter med betydligt högre hyra. Har man ont om pengar blir byte omöjligt.

Läs ocksåStenograferande ordförande avgår efter 35 år

Flera hyresgäster tog chansen att kliva fram och säga sin mening i megafonen på demonstrationen. Kalla lägenheter, skadedjur, nedsliten utemiljö och långsamma reaktioner på felanmälningar var några av sakerna som Victoria Park anklagades för.

– Jag har bott här 20 år och det här är det sämsta någonsin. Vi måste organisera oss för att något ska hända, vi kan inte bara vänta och vara fegisar, sade Walid Diab som bor på Fänkålsgatan.

Kristofer Lundberg, ordförande för Hyresgästföreningen Angered, sade att de boendes protester redan givit resultat.

Läs ocksåParet från Falun betalade inte hyran i tid – tvingas flyttaBilden visar centrala Falun med kyrkan i bakgrunden.

– Efter att vi haft två bomöten har nu Victoria Park bett att få träffa både Hyresgästföreningen på regionnivå och företrädare för de lokala hyresgästföreningarna. De är påtagligt pressade. Vi måste fortsätta protestera. Nu ska Hyresgästföreningen inleda en kartläggning och gå igenom standarden i de lägenheter som Victoria Park anser är renoverade, sade Kristofer Lundberg.

Läs också Matlagning blev en kamp på spis som inte funkade Flensbo ville inte ha nytt kök – förlorade i hyresnämnden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.