Annons

Hyresgäster säger nej till nya badrum

Gävle Åtta hyresgäster på Ruddammsgatan vill inte ha sina badrum renoverade. Hyresvärden Gavlegårdarna har nu vänt sig till hyresnämnden för att få sin vilja igenom.

De åtta hyresgästerna bor längst upp i fastigheten på Ruddammsgatan 7 och deras badrum är redan något alldeles extra. Hyresgästerna menar att den renovering som ska utföras i samband med en stamrust inte kommer att ge någon högre standard, tvärtom.

Därför har de inte gett sitt samtycke till renoveringen och i maj vände sig därför Gavlegårdarna till hyresnämnden i Sundsvall för att försöka få hyresnämnden på sin linje.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Som vi förstått husets historia så var de översta lägenheterna tänkta för direktörerna när det byggdes och därför har vi mycket finare badrum än de hyresgäster som bor längre ned, säger en av de hyresgäster som Gavlegårdarna dragit till hyresnämnden.

I sitt yttrande till hyresnämnden listar hyresgästerna vad som finns i badrummen i dag och vad Gavlegårdarna kommer att ta bort. Torkskåp, eluttag och smink/skötbord försvinner. Handdukstork och duschkabin finns redan.

Annons

– De kommer att helkakla men vi har ju redan kakel upp till 1,60 cm och porslinet de byter är ju ingen standardhöjande åtgärd. Att vi ska välja mellan dusch och badkar, vi har båda i dag, känns ju väldigt konstigt och för detta ska vi betala 650 kronor i månaden i tid och evighet, säger hyresgästen.

Läs ocksåKvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuldHyreslagen och ett trapphus

Gavlegårdarna skriver i sitt yttrande till hyresnämnden att helkaklat är en standardhöjning och att de hyreshöjningar som kommer att följa är förhandlade med Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen menar att hyresgästernas badrum inte ryms inom det ramtavtal som slutits och delar hans uppfattning om att de planerade ombyggnationerna snarare är en standardsänkning än en standardökning. Detta har föreningen skrivit i ett yttrande till hyresnämnden.

Annons

När ärendena kommer upp till förhandling är ännu inte bestämt.

Läs ocksåHyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingarTomas Svensson
Läs också Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.