Annons

Hyresgästföreningar går ihop i Nordost

Stockholm Hyresgästföreningarna i Danderyd, Täby/Vallentuna och Österåker/Vaxholm gör gemensam sak och startar Hyresgästföreningen Nordost. Ordförande blir Leif Björklund från Täby.– Vi är ungefär likvärdiga kommuner med likvärdiga problem. Vi tappar alla medlemmar på grund av ombildningarna, men tillsammans blir vi starkare, säger han.

Styrelsen kommer att bestå av nio ledamöter och tre ersättare med representation från samtliga kommuner. Tillsammans har man cirka 3500 medlemmar. Beslutet att gå samman togs redan på årsmötena, men det var först i helgen som man hade sitt första gemensamma möte.

– Än så länge är mycket nytt, först och främst måste vi få klart konstitueringen, vem som ska göra vad. Sedan får vi åka runt i de olika kommunerna och presentera oss. Visst är det ett stort område, men mycket kan ju skötas via mejlen, säger Leif Björklund.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester
Annons
Läs också Hyresgästbasen pratade på SD-konferens: ”Viktigast är kampen mot marknadshyror” Susannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta” Efter Hem & Hyras artikel: "Boende får ha kvar den hyra de har idag" Efter miss i hyresförhandling – Svenska Hus betalar 150 000 kronor och ber hyresgästerna om ursäkt Överturism ett hot mot bostadsmarknaden: "Hyresrätter en krockkudde"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.