Annons

Hyresgästföreningar går ihop i Nordost

Stockholm Hyresgästföreningarna i Danderyd, Täby/Vallentuna och Österåker/Vaxholm gör gemensam sak och startar Hyresgästföreningen Nordost. Ordförande blir Leif Björklund från Täby.– Vi är ungefär likvärdiga kommuner med likvärdiga problem. Vi tappar alla medlemmar på grund av ombildningarna, men tillsammans blir vi starkare, säger han.

Styrelsen kommer att bestå av nio ledamöter och tre ersättare med representation från samtliga kommuner. Tillsammans har man cirka 3500 medlemmar. Beslutet att gå samman togs redan på årsmötena, men det var först i helgen som man hade sitt första gemensamma möte.

– Än så länge är mycket nytt, först och främst måste vi få klart konstitueringen, vem som ska göra vad. Sedan får vi åka runt i de olika kommunerna och presentera oss. Visst är det ett stort område, men mycket kan ju skötas via mejlen, säger Leif Björklund.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.