HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgästföreningen och ABF flyttar ihop i Landskrona

Landskrona Hyresgästföreningen i Landskrona delar lokal med ABF. På söndag den tredje december blir det officiell inflyttningsfest.
Foto: Helena/Patricia Rasmusson
Hyresgästföreningen och ABF kommer att dela lokaler i Landskrona. Helena Rasmusson, verksamhetsutvecklare vid Hyresgästföreningen, ser fram emot samarbetet.

Hyresgästföreningen Landskrona har en lokal i centrala Landskrona sedan några år tillbaka. Aktiviteterna i lokalen har dock varit sparsamma. Något som nu kommer att förändras. Helena Rasmusson är verksamhetsutvecklare vid Hyresgästföreningen och är förväntansfull inför det nya samarbetet.

‒ Det är roligt och inspirerande att samarbeta med andra föreningar. Det är ett bra sätt att få nya infallsvinklar på hur man kan jobba.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Varför flyttar ni ihop?
‒ En av Hyresgästföreningens målsättningar är att öppna upp och bjuda in till samarbeten med olika organisationer. ABF var på jakt efter en ny lokal och vår stod tom en stor del av tiden. Då föll det sig naturligt att vi flyttade ihop.

Det finns även ekonomiska motiv. Sedan Hyresgästföreningen bildade två utskott av Landskronaföreningen har lokalkostnaderna ökat i och med att en lokal även öppnats i Eslöv. Genom att föreningarna flyttat ihop i Landskrona minskar lokalkostnaden.

Annons

Kommer ni att samarbeta?
‒ Absolut. Om man vill starta en studiecirkel i sitt bostadsområde kan man kontakta ABF till exempel för att få hjälp med att utbilda en cirkelledare och vi kan hjälpa till med att hitta en lokal. Vi kommer även att samarbeta kring bland annat demokratiprojekt.

Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

På söndag invigs lokalen på Stora Norregatan 17 i Landskrona mellan 15.00 och 18.00. Det kommer att bjudas på förfriskningar och barn kan prova på ansiktsmålning och fiskdamm.

‒ Nu testar vi det här boendet i ett år. Sedan utvärderar vi hur det har gått. Förhoppningsvis blir det en långvarig relation.

Annons

Arbetarnas bildningsförbund (ABF) är ett studieförbund med 59 medlemsorganisationer och 54 organisationer med samarbetsavtal. ABF erbjuder kurser, studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.

Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt
Läs också Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.