Annons

Hyresgästföreningen och ABF flyttar ihop i Landskrona

Landskrona Hyresgästföreningen i Landskrona delar lokal med ABF. På söndag den tredje december blir det officiell inflyttningsfest.
Foto: Helena/Patricia Rasmusson
Hyresgästföreningen och ABF kommer att dela lokaler i Landskrona. Helena Rasmusson, verksamhetsutvecklare vid Hyresgästföreningen, ser fram emot samarbetet.

Hyresgästföreningen Landskrona har en lokal i centrala Landskrona sedan några år tillbaka. Aktiviteterna i lokalen har dock varit sparsamma. Något som nu kommer att förändras. Helena Rasmusson är verksamhetsutvecklare vid Hyresgästföreningen och är förväntansfull inför det nya samarbetet.

‒ Det är roligt och inspirerande att samarbeta med andra föreningar. Det är ett bra sätt att få nya infallsvinklar på hur man kan jobba.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Varför flyttar ni ihop?
‒ En av Hyresgästföreningens målsättningar är att öppna upp och bjuda in till samarbeten med olika organisationer. ABF var på jakt efter en ny lokal och vår stod tom en stor del av tiden. Då föll det sig naturligt att vi flyttade ihop.

Det finns även ekonomiska motiv. Sedan Hyresgästföreningen bildade två utskott av Landskronaföreningen har lokalkostnaderna ökat i och med att en lokal även öppnats i Eslöv. Genom att föreningarna flyttat ihop i Landskrona minskar lokalkostnaden.

Annons

Kommer ni att samarbeta?
‒ Absolut. Om man vill starta en studiecirkel i sitt bostadsområde kan man kontakta ABF till exempel för att få hjälp med att utbilda en cirkelledare och vi kan hjälpa till med att hitta en lokal. Vi kommer även att samarbeta kring bland annat demokratiprojekt.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

På söndag invigs lokalen på Stora Norregatan 17 i Landskrona mellan 15.00 och 18.00. Det kommer att bjudas på förfriskningar och barn kan prova på ansiktsmålning och fiskdamm.

‒ Nu testar vi det här boendet i ett år. Sedan utvärderar vi hur det har gått. Förhoppningsvis blir det en långvarig relation.

Annons

Arbetarnas bildningsförbund (ABF) är ett studieförbund med 59 medlemsorganisationer och 54 organisationer med samarbetsavtal. ABF erbjuder kurser, studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.
Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.