Annons

Hyresgästföreningen positiv till ny stadsdel i Halmstad

Halmstad ”Om det är en seriös satsning är vi självklart positiva.” Det säger Tomas Svensson, ordförande i Hyresgästföreningen Halmstad-Laholm, om Tornets förslag att bygga 2 000 lägenheter tillsammans med HFAB.
Foto: Gry Ellebjerg/Petra Martinsson
Om affären blir av är det 4-5 år till byggstart i Fyllinge. Det var beskedet till Hyresgästföreningen.

Tornets affärsförslag om en ny stadsdel i Fyllinge innefattar ett köp av 700 lägenheter av det kommunala bostadsbolaget HFAB. Det berättade Hem&Hyra om på tisdagen.
− Vi är positiva till att det byggs lägenheter, det är en mycket stor bostadsbrist i Halmstad. Sedan är det viktigt att, om HFAB säljer 700 lägenheter, hyresgästerna får samma trygghet som innan. Det är också viktigt att berörda hyresgäster informeras i god tid, säger Tomas Svensson.
I början av veckan blev affärförslaget känt och ett par dagar efteråt mötte Hyresgästföreningen HFAB:s vd Marie Thelander Dellhag och ordförande Henrik Andersson (C). Tomas Svensson tycker att det var ett bra möte och de informerades om vad som nu kommer att hända. Om det blir en affär med Tornet är inte beslutat och vilka lägenheter som eventuellt säljs är oklart.
Nu ska först HFAB:s styrelse ta ställning och sedan är det upp till kommunfullmäktige. Om politiken säger ja måste en ny detaljplan till vilket förmodligen tar flera år.
− Beskedet vi fick var att om affären blir av är det 4-5 år till byggstart, säger Tomas Svensson.

Tornets plan är att bygga en helt ny stadsdel med villor, radhus och flerbostadshus. Tornet är en relativt ny aktör som bildades 2010. Det ägs idag av Riksbyggen, Folksam, Peab, Balder och har ett bestånd på cirka 2000 lägenheter i Sverige. Enligt deras hemsida är deras affärsidé att bygga, förvalta och förvärva attraktiva och miljövänliga hyresrätter i de större städerna.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Mer om själva affärsförslaget här.

Annons
Läs också Tornet vill köpa 700 lägenheter av allmännyttan i Halmstad Förlustaffär bygga på landsbygden i Falkenberg Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Här är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.