HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen vann i Svea hovrätt – slut på långvarig grannfejd

Malmö Värden MKB hade laddat upp med vittnen som skulle bekräfta störningarna från den 68-årige hyresgästen. Men det upplägget höll inte och mannen får bo kvar i sin lägenhet.

Det låg på MKB:s ansvar att bevisa att den 68-årige mannen hade stört sina grannar till den grad att han inte längre kunde bo i lägenheten på Heleneholm. Men grannarnas berättelser håller inte, enligt hovrättens bedömning.

Bakgrunden: MKB ville att 68-åringen skulle flytta eftersom de menade att han trakasserade sina grannar. Det handlade både om anklagelser om ljudstörningar och att han hade anmält grannarna för samma, men allt för intensivt. 68-åringen förnekade och drev med Hyresgästföreningens hjälp målet vidare från Hyresnämnden till Svea hovrätt.

Läs ocksåGav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att flyEn glad familj runt köksbordet. Mamma, pappa och två barn.

Läs mer om målet här.

Det var 68-åringen som först klagade på störningar, innan allt sedan plötsligt vändes mot honom själv. Svea hovrätt påpekar i beslutet att MKB:s enda egentliga dokumentation är kopplad till just dessa anmälningar. Några övriga störningsrapporter finns inte.

De tre grannar som hördes under förhandlingen i Malmö tingsrätt var visserligen trovärdiga men mot bakgrund av den långa konflikten mellan de boende bör vittnesmålen behandlas med “viss försiktighet”, enligt beslutet. Hovrätten lyfter dessutom fram att ett av vittnena berättade att hon inte alls uppfattat några störningar från 68-åringens lägenhet, trots att de hade bott vägg i vägg under flera år.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Konflikten mellan grannarna har pågått i minst åtta år men nu är det slut, i alla fall slut på den rättsliga prövningen. Svea hovrätt är sista instans för den här typen av mål och fredagens beslut inte överklagas.

Läs också Totalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronor Äldre man tog strypgrepp på grannens besökare – får bo kvar Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.