Annons

Hyresgästföreningen vill pröva ortsbegreppet i Högsta domstolen

Stockholm Hyror i Sundbyberg kan jämföras med likvärdiga lägenheter i Stockholm. Det sa hovrätten i januari. Nu lämnar Hyresgästföreningen in en resningsansökan till Högsta domstolen.

Det uppmärksammade Sundbybergsmålet innebar att hyror i Sundbyberg ska kunna jämföras med likvärdiga lägenheter i Stadshagen och på Ringvägen i centrala Stockholm.

Domen var en ändring av tidigare praxis och en utvidgning av ”ortsbegreppet” i hyreslagstiftningen som tidigare varit synonymt med kommun. Fastighetsägarna jublade då men nu väljer alltså Hyresgästföreningen Region Stockholm att begära resning i Högsta domstolen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

”Det är Hyresgästföreningens uppfattning att Hovrättens beslut är felaktigt för att de har frångått gällande lagstiftning. Hovrätten har överskridit sina befogenheter och agerat lagstiftare”.

”Hyresgästföreningen anser att vi är skyldiga att fullfölja vårt uppdrag att upprätthålla rätt och rimlig hyra för hyresgästerna. Högsta domstolen får nu, genom resningsansökan, ta ställning till detta” skriver Hyresgästföreningen region Stockholms förhandlingschef Per Björklind i ett mejl till Hem & Hyra.

Annons
Läs också Skärpta lagen satte stopp för polisen Christians drömflytt Efter fem års arbete: Stockholms nya hyresmodell skrotas De protesterar mot allt högre hyror i Stockholm – "redan svårt att hitta en lägenhet" Förslaget om marknadshyror slängs på tippen Hyresgästföreningen vill stärka boendes rättigheter: "Absurt att människor tvingas flytta"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.