Annons

Hyresgästtopp blir Top-vd

Jämtland Esa Norojärvi blir vd för Gällivares kommunala bostadsbolag Topbostäder. Det bekräftar bolagets styrelseordförande.

Som Hem&Hyra kunde berätta i förra veckan, avsade sig Esa Norojärvi sitt ordförandeuppdrag för Hyresgästföreningen region Norrland och även för förbundet där han var nominerad till fortsatt uppdrag som styrelseledamot. Orsaken var att han erbjudits och tackat jag till ett vd-jobb i ett bostadsbolag.

Esa Norojärvi ville inte själv berätta vilket bolag det rör sig om. Han hänvisade till kommande information från den kommande arbetsgivaren.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men Hem&Hyra kan redan nu avslöja att Esa Norojärvi flyttar från Umeå till sin hembygd. Han kommer att ta över Märit Palos vd-stol hos Topbostäder i Gällivare. Det bekräftas också av Berne Sehlberg, Topbostäders ordförande:

– Ja, det stämmer. Vi är mycket glada över att Esa Norojärvi tackat ja. Han har en bred kunskap som innehåller både civil förvaltning och inte minst hyresmarknaden. Ytterligare en styrka är att han känner samhället och de utmaningar som väntar, säger han.

Annons

– Det är mycket positivt för bolaget.

Läs ocksåBarbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåtHyresgästföreningens kontor och Barbro Svensson från Nässjö

Esa Norojärvi är glad över att komma till ett bolag som är välskött och har en bra ekonomi. Och han lockas av de utmaningar som väntar i den samhällsomvandling som pågår.

– Jag ser fram mot att få fortsätta jobba med hyresrätten. Jag känner ju dessutom Gällivare och många människor där, säger Esa Norojärvi.

Annons

– För egen del betyder det också att jag så att säga flyttar hem. Och får en skid- och skotersäsong som blir avsevärt längre än i Umeå.

Läs ocksåKritiserad hyresgästbas föreslås till ny hög post – trots larm från visselblåsareKenneth Gustavsson, Hyresgästföreningen, och skiss på visselblåsare.
Läs också Topbostäders vd får sparken – efter kommunens utredning om kränkningar Mögel trots värdens åtgärdslöfte - Nadias dotter blir sjuk av lägenheten Tusentals gröna jobb skapar akut bostadsbrist och oro i Norrland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.