HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyreshöjning hos Hudiksvallsbostäder klar

Hudiksvall Det blir en hyreshöjning på 1,9 procent för boende hos Hudiksvallsbostäder i år. För hyresgäster som har fått lägenheten stamrenoverad tillkommer en höjning som trappas upp under tre år.
Foto: Lena Mattsson/Gry Ellebjerg
Hyreshöjningen hos Hudiksvallsbostäder landade på 1,9 procent i år.

– En förhandling är ju en sak som ska göra att båda parter blir rätt nöjda och det tror jag att vi är i år. Vi yrkade på 2,65 procent från vår sida och Hyresgästföreningen ville gå väldigt lågt från början och utgick från 1,4 procent. Men sen träffades vi några gånger och kunde enas om 1,9 procent, säger Nils-Erik Blomdahl, vd på Hudiksvallsbostäder.

Bostadsbolagets viktigaste argument för att höja hyran var att de behöver ett tillskott för att klara av det löpande underhållet och de stora stamrenoveringar som är på gång.

Läs ocksåKolla din "Attefallshyra" - okända regeln kan sänka den

–  Det blir prisökningar på det mesta och lönerna ökar varje år, men underhållet är vårt gummiband. Får vi inte tillräckligt är det underhållet vi minskar på, säger Nils-Erik Blomdahl.

När det gäller boende i lägenheter som har stamrenoverats kommer hyran stegvis att öka under tre år utöver den vanliga årliga hyreshöjningen. Första året blir höjningen 168 kronor i månaden, året därpå läggs 126 kronor i månaden till och det tredje året ytterligare 126 kronor.

Även avgifterna för parkeringsplatser ökar. Till exempel höjs månadsavgiften för varmgarage från 540 till 570 kronor, kallgarage från 370 till 395 kronor och platser i carport från 265 till 280 kronor.

Läs ocksåSpelberoendet förstörde hans liv

De nya hyrorna börjar gälla från och med februari.

Hem & Hyra har sökt Hyresgästföreningens förhandlingsledare för en kommentar.

Läs också Skuldsanering ökar i Jönköping och Kalmar Unik miljö men Uddevallabons hyra är för hög Massiv protest mot Öbos planer för Västhaga

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.