Annons

Hyreshus i Bjärnum får nya ägare

Hässleholm I slutet av september säljer stiftelsen Bjärnumhus sina fastigheter till tre olika bostadsbolag. Vinsten från försäljningen ska gå till att främja bostadssituationen i Bjärnum.

Att hitta intressenter och få till ett köp av de 123 hyresrätter som ägs av Bjärnumhus har tagit tid. 

– Redan för fem år sedan tog vi beslutet att stiftelsen skulle avvecklas, säger Conny Bengtsson, verkställande ledamot i Bjärnumhus.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Men nu är allt klart. Den 30 september byter fastigheterna ägare. Det kommunala bostadsbolaget Hässlehem köper Bibliotekarien 2 och blir ägare till 22 hyresrätter och ett antal lokaler. HSB Skåne köper kvarteret Solbrinken som har 65 lägenheter. Den privata värden Team fastigheter i Hässleholm AB köper fastigheten Mala med 18 hyresrätter.

– Vi har en lång historik med Bjärnumhus och har tidigare förvaltat den fastighet som vi nu tar över. Vi är långsiktiga och vill stå för trygghet, säger Ann Irebo, vd HSB Skåne.

Hon uppger att de hyresrätter som HSB Skåne tar över är i behov av upprustning.

Annons
Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

– Vi kommer successivt förbättra underhållet i den fastighet vi tar över. I samband med upprustningen kan det även bli aktuellt med hyreshöjningar, säger hon och betonar att det inte kommer att bli någon chockhöjning av hyrorna.

När köpet har gått igenom ska stiftelsen Bjärnumhus avvecklas men först ska det bestämmas vad som ska göras med stiftelsens tillgångar.

– Vi har en del pengar över. Pengarna ska gå till att främja bostadssituationen i Bjärnum, säger Conny Bengtsson.

Läs ocksåÖvikshem säljer 607 lägenheter till norrländska WesterlindTvå män skakar hand.

Hur mycket pengar det rör sig om och vad det i praktiken kommer att innebära för invånarna i Bjärnum kan Conny Bengtsson inte svara på.

Annons

– Det är ett beslut som kommer att tas först efter att själva affären har gått igenom, säger han.

Enligt Bjärnumhus senaste bokslut är stiftelsens bokförda värde 14 miljoner kronor.

Läs också Alingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:n Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar Hyresgästerna har haft huvudvärk i sex år: ”Vi blir sjuka av våra hem”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.