Annons

Hyreshöjning för 204 lägenheter hos Kalmarhem

Kalmar En hyreshöjning på minst 200 kronor per kvadratmeter och år väntar 204 lägenheter i området Konvaljen i Kalmar. Kalmarhem och Hyresgästföreningen kom nyligen överens om justeringen som blir en följd av totala stambyten som väntas påbörjas under våren.
Kalmarhem påbörjar snart ett större projekt i bostadsområdet Konvaljen.

 

Området Konvaljen ligger på lasarettsområdet på gränsen till Tegelviken. Projektet omfattade från början ett totalt stambyte. Förhandlingarna kring stambytet slutfördes redan för ett år sedan.  Ett segdraget anbudsförfarande har orsakat fördröjningen, menar Per Stephanie, vd på Kalmarhem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men i slutet av december förra året inkom Kalmarhem med förslag på ytterligare åtgärder. Bland annat installation av säkerhetsdörrar och upprustningar av köksinredning i vissa lägenheter. Tilläggen innebar en ny förhandling med Hyresgästföreningen. Överenskommelsen landade i en höjning på ytterligare 85 kronor per månad för säkerhetsdörren samt ytterligare extra höjning av varierande grad för köksupprustning. Tilläggshöjningen blir utöver den redan överenskomna hyresjusteringen på 200 kronor per kvadratmeter och år.

Annons

För en tid sedan informerade Kalmarhem hyresgästerna om projektet och hyresjusteringen. Nu väntar bostadsbolaget på att samtliga hyresgästintyg ska inkomma. Det är först när hyresgästerna genom intyget godkänt justeringen, som renoveringarna kan påbörjas.

– Vi försökte nå alla hyresgäster genom vårt stormöte, säger Per Stephanie på Kalmarhem.

Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

Förhoppningen är att renoveringen ska påbörjas redan i mars. Trots det omfattande stambytet, är principen kvarboende.

Annons

– Ja, inget evakueringsboende om det inte finns särskilda skäl för det, säger Per Stephanie.

Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Risk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.