HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyreshöjning för 204 lägenheter hos Kalmarhem

Kalmar En hyreshöjning på minst 200 kronor per kvadratmeter och år väntar 204 lägenheter i området Konvaljen i Kalmar. Kalmarhem och Hyresgästföreningen kom nyligen överens om justeringen som blir en följd av totala stambyten som väntas påbörjas under våren.
Kalmarhem påbörjar snart ett större projekt i bostadsområdet Konvaljen.

 

Området Konvaljen ligger på lasarettsområdet på gränsen till Tegelviken. Projektet omfattade från början ett totalt stambyte. Förhandlingarna kring stambytet slutfördes redan för ett år sedan.  Ett segdraget anbudsförfarande har orsakat fördröjningen, menar Per Stephanie, vd på Kalmarhem.

Läs ocksåHyresgäster i Nybro bjuds på teater

Men i slutet av december förra året inkom Kalmarhem med förslag på ytterligare åtgärder. Bland annat installation av säkerhetsdörrar och upprustningar av köksinredning i vissa lägenheter. Tilläggen innebar en ny förhandling med Hyresgästföreningen. Överenskommelsen landade i en höjning på ytterligare 85 kronor per månad för säkerhetsdörren samt ytterligare extra höjning av varierande grad för köksupprustning. Tilläggshöjningen blir utöver den redan överenskomna hyresjusteringen på 200 kronor per kvadratmeter och år.

För en tid sedan informerade Kalmarhem hyresgästerna om projektet och hyresjusteringen. Nu väntar bostadsbolaget på att samtliga hyresgästintyg ska inkomma. Det är först när hyresgästerna genom intyget godkänt justeringen, som renoveringarna kan påbörjas.

– Vi försökte nå alla hyresgäster genom vårt stormöte, säger Per Stephanie på Kalmarhem.

Läs ocksåNy granskning: Bra betyg och trångbodd - fullt möjligt

Förhoppningen är att renoveringen ska påbörjas redan i mars. Trots det omfattande stambytet, är principen kvarboende.

– Ja, inget evakueringsboende om det inte finns särskilda skäl för det, säger Per Stephanie.

Läs också Dom: Ersättningslägenhet får vara mindre och dyrare Medling på gång i Sölvesborg Lilafärgat hår gav skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.