Annons

Hyresklart för Gislavedshus

Gislaved Första april nästa år höjer Gislavedshus sina hyror med 0,35 procent. För en trea innebär det att månadshyran blir 19 kronor högre.

Hyresgästföreningen och Gislavedshus förhandlar inte längre per nytt år utan från april. Något yrkande kom aldrig in från Gislavedshus, bara en påkallan om förhandling.

– De har inte begärt något utan vi har diskuterat förutsättningslöst utifrån vad bolaget behöver. Vi hade en mycket bra diskussion och det här är en bra uppgörelse utifrån de förutsättningar bolaget har plus att de lägger lite mer på underhåll. Vi var helt överens, säger Brigitte Widell, Hyresgästföreningen förhandlare.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Uppgörelsen innebär att hyresgästerna från första april får en hyreshöjning med 0,35 procent. För en lägenhet på 70 kvadratmeter innebär det en ökad månadshyra med ungefär 19 kronor.

Annons

I och med att Gislavedshus inte längre står med outhyrda lägenheter satsar bolaget fem miljoner kronor extra på underhållet nästa år, jämfört med i år.

Stanley Guldmyr, vd för Gislavedshus, beskriver förhandlingarna med ordalagen samförstånd och god anda.

Läs ocksåÄngen spolades ner i grannarnas trädgård: "Har ingenting emot det"Martin Hansson står på en torr gräsmatta. I förgrunden syns prästkragar. Kindahus skapar ängar i bostadsområden.

– För ett år sedan hade vi 75 tomma lägenheter och nu har vi fullt uthyrt och det betyder att våra intäkter förbättrats radikalt. Därför har vi bestämt att det ska komma hyresgästerna till del, vi klarar oss med en blygsam höjning och huvuddelen satsar vi på underhåll, säger Stanley Guldmyr.

Annons

Gislavedshus ägs av Gislaveds kommun och har omkring 2 600 lägenheter.

Fakta: Så här mycket höjs din hyra 2016 i Jönköpings län

Första januari 2016

Witalabostäder: 0,34 %

Tranåsbostäder: 0,5 %

Finnvedsbostäder: 0,35 %

Vätterhem: 0,575 %

Sävebo: 0,55 %

Eksjöbostäder: 0,53 %

Linden: 0,75 %

Första FEBRUari 2016

Annebergshus: 1,2 %

Första april 2016

Gislavedshus: 0,35 %

VSBO: 0,35 %

Järnbäraren: 0,35 %

Bottnaryds bostad: 1,7 %

Nkbo: 0,92 %

Grännahus: 1,22 %

Bankerydshem: 1,4 %

Fakta: Hyresyrkande 2016 Jönköpings län

Witalabostäder: 0,9 %

Vätterhem: 1,15 %

Eksjöbostäder: 1,96 %

Tranåsbostäder: 1,24 %

Sävebo: 2,1 %

Finnvedsbostäder: 1, 38 % enligt bolaget, 1,74 % enligt Hyresgästföreningen

Privata hyresvärdar i Jönköping, Tranås och Värnamo: 1,5–5 %

Läs också Smålandsstenar växer på höjden Över 300 lägenheter byter ägare i Anderstorp Etapp två pågår i Gislaveds centrum Så mycket höjer Sjöbohem hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.