HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresklart i Lessebo

Lessebo Hyresgästföreningen och Lessebohus har enats om en tvåårsuppgörelse för hyrorna. Vid årsskiftet höjs hyran med 0,55 procent. Även 2018 höjs hyran med samma procentsats.

Hyresgästföreningens förhandlare Lida Zezovska summerar att det varit konstruktiva förhandlingar.

– Vi kom överens ganska snabbt. Vi ser att Lessebohus har ett behov, det handlar mycket om renoveringar men vi ser även att bolaget jobbar på bra och försöker verkligen effektivisera på alla sätt och vis. Det är ett plus, säger Lida Zezovska.

Läs ocksåPrivata hyrorna klara

För en tvåa motsvarar hyreshöjningen en ökning på månadshyran med omkring 28 kronor.

Håkan Bergström är vd för Lessebohus.

Annons

– Vi har haft respektfulla förhandlingar med Hyresgästföreningen. Vi har kommit fram till en nivå som är acceptabelt för oss och bra för hyresgästerna, säger Håkan Bergström.

Läs ocksåLänets privata hyror klara

Nästa år börjar Lessebohus att succesivt införa individuell mätning av vatten.

– Vi har kallat till ett möte nästa vecka i de områden det berör. Vi har ställen där vi har orimligt höga vattenkostnader. Det är inte rimligt att smeta ut det över alla. Det är som med elströmmen, man betalar för det man förbrukar, säger Håkan Bergström.

Annons

Lessebohus är först ut bland de kommunala bostadsbolagen i Kronoberg att bli klar med nästa års hyra. Sedan tidigare är Älmhultsbostäder klar och går in i år två av en tvåårsuppgörelse som innebär att hyran höjs med 0,5 procent första april.

Läs ocksåSå mycket höjer Österlenhem hyrorna
Fakta: Hyran 2017 Kronoberg

Från 1/1 2017:

Lessebohus: 0,55 %
Allbohus: 0,65 %
Vidingehem: 0,57 %

Från 1/4 2017:

Älmhultsbostäder: 0,45 %

Läs också Investeringsstödet lägre än förväntat Avkastningskraven sänkte de lokala hyresförhandlingarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.