Annons

Hyresnämnden hittar inga brister i kritiserad lägenhet

Burlöv Kvinnan upplevde omfattande problem med mögel och fukt och ville tvinga värden att agera. Men hyresnämnden ser inga problem och avslår hennes begäran om tvångsförvaltning.

Hyresgästen har lyft fram en rad synpunkter på bostadens skick. Det handlar bland annat om fukt som skulle “vandra” under tapeterna, om dålig lukt och pulver som trängde ut från väggarna. Hon gick till hyresnämnden och ville ha hjälp med att tvinga hyresvärden att agera genom ett åtgärdsföreläggande.

Burlövs bostäder som äger huset har gjort flera undersökningar av lägenheten men menar att allt rör sig om normalt slitage, “skråmor och skavanker”, och att det inte är konstigt i ett 40 år gammalt hus. Värden menar att det som hyresgästen ser inte kan ses av någon annan.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Efter att ha inspekterat bostaden har hyresnämnden kommit fram till en liknande ståndpunkt. Eftersom kvinnan inte lyckats bevisa att problemen existerar så avslås hennes begäran om åtgärdsföreläggande.

Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.