Annons

Hyresnämnden hittar inga brister i kritiserad lägenhet

Burlöv Kvinnan upplevde omfattande problem med mögel och fukt och ville tvinga värden att agera. Men hyresnämnden ser inga problem och avslår hennes begäran om tvångsförvaltning.

Hyresgästen har lyft fram en rad synpunkter på bostadens skick. Det handlar bland annat om fukt som skulle “vandra” under tapeterna, om dålig lukt och pulver som trängde ut från väggarna. Hon gick till hyresnämnden och ville ha hjälp med att tvinga hyresvärden att agera genom ett åtgärdsföreläggande.

Burlövs bostäder som äger huset har gjort flera undersökningar av lägenheten men menar att allt rör sig om normalt slitage, “skråmor och skavanker”, och att det inte är konstigt i ett 40 år gammalt hus. Värden menar att det som hyresgästen ser inte kan ses av någon annan.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Efter att ha inspekterat bostaden har hyresnämnden kommit fram till en liknande ståndpunkt. Eftersom kvinnan inte lyckats bevisa att problemen existerar så avslås hennes begäran om åtgärdsföreläggande.

Annons
Läs också Bristerna i Kenneths lägenhet fixades inte på flera månader: "Det är tröttsamt" Värden har låst in familjens ägodelar – efter tre månader är läget akut: "Vi har ingenting och barnen fryser" Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut 76-åring tvingas leva med mögelproblem – ”Har mått så dåligt att jag fått sova borta” Miljonbidrag ska ge guldkant till äldre – men boende undrar hur pengarna används: "Jag känner mig lurad"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.