Annons

Hyresnämnden hittar inga brister i kritiserad lägenhet

Burlöv Kvinnan upplevde omfattande problem med mögel och fukt och ville tvinga värden att agera. Men hyresnämnden ser inga problem och avslår hennes begäran om tvångsförvaltning.

Hyresgästen har lyft fram en rad synpunkter på bostadens skick. Det handlar bland annat om fukt som skulle “vandra” under tapeterna, om dålig lukt och pulver som trängde ut från väggarna. Hon gick till hyresnämnden och ville ha hjälp med att tvinga hyresvärden att agera genom ett åtgärdsföreläggande.

Burlövs bostäder som äger huset har gjort flera undersökningar av lägenheten men menar att allt rör sig om normalt slitage, “skråmor och skavanker”, och att det inte är konstigt i ett 40 år gammalt hus. Värden menar att det som hyresgästen ser inte kan ses av någon annan.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Efter att ha inspekterat bostaden har hyresnämnden kommit fram till en liknande ståndpunkt. Eftersom kvinnan inte lyckats bevisa att problemen existerar så avslås hennes begäran om åtgärdsföreläggande.

Annons
Läs också Träd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många" Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.