HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärd blev dödshotad på visning

Svalöv En man kom till en lägenhetsvisning tillsammans med en kvinna och hennes barn. Ett bråk uppstod om villkoren som resulterade i att hyresvärden fick stryk och dödshot av mannen. Nu döms han till samhällstjänst för olaga hot och misshandel.
Foto: Gry Ellebjerg

Den 2 juni 2018 tittade en kvinna och hennes två barn på en hyreslägenhet i Svalöv. Med sig hade hon en man som också skulle bo i lägenheten vilket hyresvärden inte var informerad om. En diskussion uppstod om villkoren för uthyrningen som slutade med att fastighetsägaren inte ville hyra ut lägenheten. Enligt fastighetsägaren och två vittnen blev mannen arg och sa att han skulle döda honom och gav ett knytnävsslag i ansiktet. Därefter skrek mannen att han skulle komma tillbaka och bränna ner fastigheten.

Fastighetsägaren, som också hade sin son på plats, vände sig genast mot honom för att ge skydd. Enligt vittnen lyckades kvinnan föra bort mannen till deras bil och polis tillkallades.

Läs ocksåPolisövervakning i Nacksta

Mannen åtalades för misshandel och olaga hot men under tiden som tingsrätten i Lund behandlade ärendet, blev mannen aktuell igen. Denna gången för misshandel av den kvinna som han gick på visningen med.

Den incidenten utspelar sig den 30 mars i år. Av tingsrättens handlingar framkommer att kvinnan och mannen varit ett par. Den här kvällen kom han till hennes lägenhet för att prata och hon släppte in honom. I lägenheten fanns även hennes två barn. Mannen började skrika, tog hennes mobil och gick ut till trapphuset. Hon följde efter och försökte få tillbaka sin mobil. Han vägrade och tog tag i hennes handled och vred. Kvinnan försökte på nytt att få tillbaka sin mobil varpå mannen knuffade henne i väggen och sa kränkande ord. Några grannar som hörde skriken från kvinnan och hennes barn kom ut till trapphuset och tillkallade polis.

Tingsrätten i Lund dömer mannen för misshandel och olaga hot. Straffet blir villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Mannen ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till fastighetsägaren och 5 000 kronor i skadestånd till sin före detta partner.

Läs ocksåHyresnämnden skjuter fram vissa ärenden men löser det mesta
Läs också Slottsherre vill höja hyresgästs hyra med 22 procent Här kan du få bostad samma dag Matildas skandalvärd dras inför rätta – stäms på 210 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.