Annons

Hyresvärd dömd – kröp ner i Emmas säng

Stockholm När Emma Silfver vaknade låg hennes värd i sängen i kalsonger. Nu döms han för sexuellt ofredande till villkorlig dom och sex tusen kronor i dagsböter. Domen kommer att överklagas.

Emma Silfver, 23 år, fick en chock när hon vaknade söndag morgon den 30 augusti. Den person som hon bodde inneboende hos låg i hennes säng i kalsonger.

– Han tafsade på mig och höll om mig. När jag förstod var det var som hände slog jag bort hans hand och sprang ut. Efter några minuter försvann rädslan och jag bara vrålade ”vad fan gör du”, säger hon.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

När händelsen inträffade hade hon bott i lägenheten i tre dagar. Hon kände redan första dagen att lägenhetsinnehavaren var lite speciell, men tyckte mest att han verkade ensam. Men hon reagerade på att han messade ofta och köpte blommor till henne.

– Det jobbiga var att han var i en sådan maktposition. Jag hade aldrig tagit rummet om det inte var så billigt och jag behövde någonstans att bo. Sedan trodde jag aldrig att det skulle bli så här, säger hon.

Hon sprang ut på gatan, kräktes, messade sin mamma och ringde en släkting som hämtade upp henne.

Läs ocksåJuridiskt ombud: Därför ska hyresgästen inte betala för påstådda rökskador

Därefter messade lägenhetsinnehavaren till Emma Silfver: ”du ja det blev fel. Vi hittar en lösning på det. Kom tillbaks och sov i stället” Åtta minuter senare kom ett nytt mess där han bland annat skriver ” Förlåt säger jag det blev knasigt med det går att lösa”

Annons

Hon svarade att hon ville ha tillbaka sina pengar och flyttar ut omgående. Hon bad honom lämna lägenheten så hon kunde hämta sina grejer, vilket lägenhetsinnehavaren gjorde senare under dagen.

I rättegången i Södertörns tingsrätt uppger mannen att han den aktuella morgonen sagt att Emma Silfver måste flytta ut omedelbart eftersom hon drack för mycket och stökade ner. Enligt lägenhetsinnehavaren skulle Emma Silfver då ha lagt sig bredvid honom i hans säng och rört honom och bett om att få bo kvar i lägenheten.

Läs ocksåFängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas

Men tingsrätten anser att berättelsen är en efterhandskonstruktion och dömer mannen till villkorlig dom och sex tusen kronor i dagsböter för sexuellt ofredande. Mannen ska också betala 7 000 kronor i skadestånd till Emma Silfver.

– Efter det som hänt mådde jag skit. Nu är det bättre och jag delar en lägenhet med en kompis, säger hon.

Den dömda mannen vill inte svara på Hem & Hyras frågor men säger att domen är felaktig och kommer att överklagas till Svea Hovrätt.

Annons

 

 

 

Läs också Natalie vägrade betala för gamla skador i lägenheten Hyresvärden vill behålla pengarna – Martin tvingas gå till domstol efter oljeläckan Inneboende tvingade under knivhot man på pengar – döms för människorov

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.