HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärd hämtades av polis

Skåne Efter sammanträdet i Helsingborgs tingsrätt väntade tre poliser. Hyresvärden hämtades till polisförhör.

Edgångssammanträdet på måndagen gällde Hyreshem Helsingborg AB:s konkurs. Bolaget ägde tidigare fastigheter på Lägervägen i Helsingborg. Ägaren fanns på plats för att ta del av konkursförvaltarens konkursbouppteckning, göra eventuella justeringar och sedan gå ed på att den ger en korrekt bild av tillgångar och skulder. Enligt konkursförvaltaren fattas cirka 120 miljoner kronor i konkursen.

Hem&Hyra har i flera artiklar skrivit om ägaren Thomas Olsgården, numera Goldenberg. Han har flera konkurser bakom sig och i ett fall har konkursförvaltaren anmält misstankar om brott till Ekobrottsmyndigheten i Malmö. Enligt informationen som Olsgården fick av poliserna som hämtade honom rörde förhöret en utredning i Malmö. På Ekobrottsmyndigheten vill man inte kommentera eller bekräfta att det där pågår en utredning.

Läs ocksåHyresgästföreningen som går mot trenden

Efter förhöret säger Thomas Olsgården att det handlade om en dispyt med en parkeringsvakt tidigare i år i Malmö, och han tycker att hämtningen var väl drastisk. Han är inte misstänkt för någonting annat, och har inte haft några kontakter med polisen i andra ärenden.
– När jag såg dem hade jag ingen aning om vad det handlade om, säger han.

Hos Malmö tingsrätt finns inget offentligt registerat om brottsmisstankar, vilket det däremot finns för bolagets andra ställföreträdare. Hon misstänks för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll, vilken dock förmodligen är i ett annat bolag.

Under edgångsammanträdet skyllde Olsgården konkursen på den syssloman som har utsetts av kronofogdemyndigheten (som hyresgästerna åläggs betala sin hyra till). Han menade att sysslomannen hade haft pengar att betala skulden till kommunen, som till slut blev Hyreshem Helsingborgs fall.
– Skyller är fel uttryckt, vi har den uppfattningen att han skulle ha betalat arrendeavgiften till kommunen, att det var hans skyldighet, säger han.

Läs ocksåKvinnlig mötesplats satsar vidare i Helsingborg

Han ville inte närmare gå in de stora bankskulderna, då det tvistas om dem. Olsgården berättade också att han inte accepterar konkursbeslutet och att han på måndagen hade lämnat in ett överklagande till Högsta domstolen.

Läs mer om Hyreshem Helsingborg AB:s konkurs här:
120 miljoner fattas i värdens konkurs

Läs mer om brottsmisstankarna här:
Hyresgäster förbjuds betala hyra till värd

Läs ocksåHöga hyror på Fredriksdal
Läs också 17 hyresgäster får jobb via Rikshem Myndigheterna synade adress på Sofielund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.