Annons

17 hyresgäster får jobb via Rikshem

Helsingborg 17 hyresgäster i Helsingborg ska få jobb via Rikshem. Jobben ska gå till arbetslösa, de som har försörjningsstöd och som bor på Fredriksdal.

På kort tid har Rikshem blivit Helsingborgs största privata värd. I samarbete med kommunen startar de nu ”Jobbprojekt” för att lyfta stadsdelen Fredriksdal. Tanken är att Rikshem och framför allt deras underleverantörer anställer 17 personer som bor på Fredriksdal och som ska arbeta med saker som rivningsarbeten, byggstädning, måleri och enklare fastighetsskötsel. Helsingborgs stads roll blir bland annat att ta fram kandidater till jobben. Enligt regionchefen Ola Svensson blir ingången i de flesta fall praktik och kortare utbildning, som till exempel en körkortsutbildning.

– Det här är positivt för alla. För oss som hyresvärd, för de boende och för staden. Arbetslösheten är stor i området och kommer hyresgäster i arbete så tror vi att det skapar ett bättre bostadområde på sikt, säger Ola Svensson.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Enligt honom har Rikshem startat ett liknande projekt i Uppsala. Annars vet han inget annat privat bostadsbolag med samma arbetssätt. I december och januari startar rekryteringsarbetet.

Annons

Ett kommunalt bostadsbolag som satsar på att hjälpa sina hyresgäster att få jobb är HFAB i Halmstad: Bostadsbolaget som hjälper unga hitta jobb

Ett annat är Fabo i Falkenberg: Fabo fixar jobb åt sina hyresgäster

Annons
Läs ocksåVärden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igenEn dammsugare och ett överfullt soprum.
Läs också När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Huset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig” Familjen var utan vatten i köket i 25 dagar – värden påstår att hyresgästerna har en gömd tvättmaskin

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.