Annons

17 hyresgäster får jobb via Rikshem

Helsingborg 17 hyresgäster i Helsingborg ska få jobb via Rikshem. Jobben ska gå till arbetslösa, de som har försörjningsstöd och som bor på Fredriksdal.

På kort tid har Rikshem blivit Helsingborgs största privata värd. I samarbete med kommunen startar de nu ”Jobbprojekt” för att lyfta stadsdelen Fredriksdal. Tanken är att Rikshem och framför allt deras underleverantörer anställer 17 personer som bor på Fredriksdal och som ska arbeta med saker som rivningsarbeten, byggstädning, måleri och enklare fastighetsskötsel. Helsingborgs stads roll blir bland annat att ta fram kandidater till jobben. Enligt regionchefen Ola Svensson blir ingången i de flesta fall praktik och kortare utbildning, som till exempel en körkortsutbildning.

– Det här är positivt för alla. För oss som hyresvärd, för de boende och för staden. Arbetslösheten är stor i området och kommer hyresgäster i arbete så tror vi att det skapar ett bättre bostadområde på sikt, säger Ola Svensson.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Enligt honom har Rikshem startat ett liknande projekt i Uppsala. Annars vet han inget annat privat bostadsbolag med samma arbetssätt. I december och januari startar rekryteringsarbetet.

Annons

Ett kommunalt bostadsbolag som satsar på att hjälpa sina hyresgäster att få jobb är HFAB i Halmstad: Bostadsbolaget som hjälper unga hitta jobb

Ett annat är Fabo i Falkenberg: Fabo fixar jobb åt sina hyresgäster

Annons
Läs ocksåSå renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt
Läs också Därför vänds hyrorna upp och ner i unikt höghus: "Skandal" Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Hyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem" Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.