HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kvinnlig mötesplats satsar vidare i Helsingborg

Helsingborg En syateljé som affärsverksamhet. Mötesplatsen "Café Välkommen" på Fredriksdal i Helsingborg satsar vidare och stort. Ett avtal fram till 2019 har tecknats mellan Hyresgästföreningen, Rikshem och kommunen.
När Hem&Hyra besökte caféet i början av året gjordes olivtvål. Foto: Jenny Leyman

Caféet startades förra året av den lokala Hyresgästföreningen Brigaden. Snart kom Rikshem med i bilden i verksamheten som i första hand vänder sig till kvinnor i stadsdelen. I början av året gick kommunen in i samarbetet genom arbetsmarknadsprojektet Rekrytera.

Det som till en början var ett café har utvecklats till många olika saker och har också fått 15 kvinnor i sysselsättning.
– Verksamheten utvecklas mer och mer, säger projektledare Susanne Sellami.

Läs ocksåCafé Välkommen – en ny mötesplats för kvinnor

Nytt nu är en plan på att starta en syateljé som framöver kan bli en affärsverksamhet. Susanne Sellami nämner också samarbete med Stadsbiblioteket för bokcirklar, och ett språkkafé.

Café Välkommen håller till i lokaler på Minörgatan och startade bland annat för att bryta isolering och skapa gemenskap. Idag läggs också fokus på att hjälpa och stödja kvinnorna att hitta sysselsättning.

– Café Välkommen är ett projekt där vi kan gå in och stötta en verksamhet som har visat sig ge ett mycket bra resultat för såväl enskilda individer som ett helt område, säger Christofer Bernebring, regionchef för södra Sverige på Rikshem.

Läs ocksåGaragestriden har fått hyresgästerna att gå samman

 

Läs också Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.