Annons

Hyresvärd kräver skadestånd av Hyresgästföreningen

Alvesta Hyresvärden Elenie Danielsson i Alvesta kontrar och kräver 15 000 kronor i skadestånd från Hyresgästföreningen Sydost. Hon anser att det är Hyresgästföreningen – och inte hon – som brutit förhandlingsordningen.
Konflikten mellan hyresvärden Elenie Danielsson och Hyresgästföreningen Sydost tätnar. Vi har tidigare berättat att Hyresgästföreningen kräver 5 000 kronor i skadestånd från Danielsson för att hon höjt hyror utan att förhandla och inte respekterat förhandlingsordningen.
 
Elenie Danielsson svarar med att kräva 15 000 kronor i skadestånd från Hyresgästföreningen. Hon skriver i sitt skadeståndsanspråk att Hyresgästföreningen underlåtit att uppfylla sina förpliktelser enligt förhandlingsordningen.
 
Enligt Danielsson har Hyresgästföreningen förhalat förhandlingarna vid två tillfällen, vägrat förhandla och även förhandlat på felaktiga grunder. Därtill framhåller hon att Hyresgästföreningen hotat henne under ett av förhandlingstillfällena som hon beskriver så här:
 
 ”Han hotade mig med att gå vidare med ett skadeståndsanspråk som han viftade med, till Hyresnämnden om jag inte gick med på hans förslag, vilket han senare fullbordade, då jag inte gick med hans förslag.”
 
Den som åsyftas är Niklas Eriksson, jurist och ärendehandläggare på Hyresgästföreningen i Växjö. Elenie Danielsson vill att Hyresgästföreningen betalar ett skadestånd på 15 000 kronor och begär ett svar från Hyresgästföreningen senast i morgon, fredag. Annars kommer hon att ta skadeståndsanspråket till domstol.
 
– Detta saknar helt grund så jag tänker inte svara på det. Hon får gärna vända sig till domstol om hon vill och i så fall kommer vi att kräva henne på rättegångskostnaderna eftersom hon startar ett ärende utan att ha någon grund för det, säger Niklas Eriksson.
 
 

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Lagändring prövad: "Oseriösa värdar som struntar i förhandling ska avskräckas" Här tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart” Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.