Annons

Hyresvärd riskerar böter på 25 000 kronor

Malmö Laga fuktskadorna eller få böter på 25 000 kronor. Miljöförvaltningen ryter till mot en hyresvärd i Malmö.

En hyresgäst hos hyresvärden PBA Karlskrona hörde av sig till miljöförvaltningen i december med klagomål på fukt och fuktskador i sin lägenhet på Heleneholm. Trots påstötningar hade hyresgästen inte fått någon respons från hyresvärden. Miljöförvaltningen ryckte ut och genomförde en besiktning av lägenheten som visade på förhöjda fukthalter i både kök och sovrum. Värdena var så höga att förvaltningen ansåg att det medförde hälsorisker.

När miljöförvaltningen kontaktade fastighetsägaren fick de svaret att en fuktundersökning genomförd av en konsultfirma visade att det inte fanns någon fukt i den aktuella lägenheten, men när miljöförvaltningen senare fick ta del av rapporten visade det sig inte stämma. Eftersom miljöförvaltningen inte fått något svar från hyresvärden har man nu beslutat om ett vite. Fastighetsägaren har åtta veckor på sig, från beslutet, att fackmässigt åtgärda fuktskadorna annars väntar vite på 25 000 kronor. För varje månad som man inte åtgärdar fuktskaderna kommer hyresvärden att behöva betala ytterligare 25 000 kronor.

Annons
ANNONSLånestrategier för hyresgäster

Hyresvärdens förvaltare i Malmö, Lars Winberg, menar dock att renoveringsarbetet har påbörjats.

– Vi ska bara putsa och måla om så är det färdigt sedan, säger han.

Annons
Läs också Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Safija ställer upp för barnen med kramar och djur Så undviker du mögel – fyra riskplatser i lägenheten: ”Måste städa bort” Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!" Här skötte hyresgäster om gården – men sen skulle växterna väck: ”Chockerande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.