HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärd riskerar böter på 25 000 kronor

Malmö Laga fuktskadorna eller få böter på 25 000 kronor. Miljöförvaltningen ryter till mot en hyresvärd i Malmö.

En hyresgäst hos hyresvärden PBA Karlskrona hörde av sig till miljöförvaltningen i december med klagomål på fukt och fuktskador i sin lägenhet på Heleneholm. Trots påstötningar hade hyresgästen inte fått någon respons från hyresvärden. Miljöförvaltningen ryckte ut och genomförde en besiktning av lägenheten som visade på förhöjda fukthalter i både kök och sovrum. Värdena var så höga att förvaltningen ansåg att det medförde hälsorisker.

När miljöförvaltningen kontaktade fastighetsägaren fick de svaret att en fuktundersökning genomförd av en konsultfirma visade att det inte fanns någon fukt i den aktuella lägenheten, men när miljöförvaltningen senare fick ta del av rapporten visade det sig inte stämma. Eftersom miljöförvaltningen inte fått något svar från hyresvärden har man nu beslutat om ett vite. Fastighetsägaren har åtta veckor på sig, från beslutet, att fackmässigt åtgärda fuktskadorna annars väntar vite på 25 000 kronor. För varje månad som man inte åtgärdar fuktskaderna kommer hyresvärden att behöva betala ytterligare 25 000 kronor.

Läs ocksåHär är kraven du kan ställa på din värd inför renoveringen: ”Ingen rätt till evakueringslägenhet”Stamrenoveringar av kök och badrum brukar upplevas som särskilt påfrestande för hyresgäster.

Hyresvärdens förvaltare i Malmö, Lars Winberg, menar dock att renoveringsarbetet har påbörjats.

– Vi ska bara putsa och måla om så är det färdigt sedan, säger han.

Läs också Juristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande" För stökigt hemma – artrossjuka Lena blir vräkt: "Vill få det att se ut som att jag är en hoarder" Mögel trots värdens åtgärdslöfte - Nadias dotter blir sjuk av lägenheten Värden rotade igenom Emmas sopor – skickade faktura på tusen kronor: ”Helt absurt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.