HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärd slipper böter

Burlöv Trots långvariga brister i ett hus i Åkarp blir det inga böter för hyresvärden Jakri AB. Ett nytt beslut i hyresnämnden ger hyresvärden ytterligare sex veckor att ordna bristerna.

I maj har det gått ett år sedan hyresgästen vände sig till hyresnämnden för att få de många bristerna i sin lägenhet åtgärdade. Efter att hyresnämnden besiktigat lägenheten i höstas lovade hyresvärden bättring. Men trots att hyresvärden då lovade att åtgärda alla brister återstår en del. Därför vände sig hyresgästerna återigen, med hjälp av Hyresgästföreningen, till hyresnämnden för att utkräva vite på sammanlagt 22 000 kronor.

I sitt beslut konstaterar nämnden nu att bristerna kvarstår, däribland en knarrande altandörr, fönster som inte går att öppna och stänga och att husnummer saknas, men trots det får nu hyresvärden ytterligare sex veckor på sig att ordna bristerna. Och några böter blir det inte heller. Hyresgästen har inte blivit tillfrågad men ändå konstaterar hyresnämnden i sitt nya beslut att det kan vara så att hyresvärden inte fått tillgång till lägenheten när det har behövts och därför får hyresvärden Jakri AB en chans till.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

– Jag är förvånad över beslutet. Enligt mig är det felaktigt. En hyresvärd ska inte bara kunna påstå något utan att behöva bevisa det. Men nu får vi verkligen hoppas att bristerna åtgärdas, säger Andreas Persson, jurist på Hyresgästföreningen.

Susanne Björkman Ragnarson, hyresråd i hyresnämnden, menar att det finns goda skäl att ge hyresvärden mer tid på sig.

– Vi har träffat hyresgästen och då uttryckte hon att att hon inte alltid kunde vara hemma, vilket är fullt rimligt. Dessutom var det en lång lista med åtgärder som kräver att hyresvärden anlitar olika typer av hantverkare. Därför går det inte att utesluta att det varit svårt att hitta tider som passar, säger Susanne Björkman Ragnarson.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs mer:

Jakri mötte klagande hyresgäster i hyresnämnden

Krav på Jakri till hyresnämnden

Läs ocksåBombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt"Åsa och Katarina är rädda för grannen, som dömts för att ha haft explosiva ämnen i sin bostad. Bland annat hittade polisen 40 kilo ammoniumnitrat i en flyttkartong.

Bristerna kvar när hyresnämnden gick husesyn

Hyresvärd riskerar vite på 22 000 kronor

Läs också Sex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.