Annons

Hyrorna klara för HSBs nya lägenheter i Gävle

Gävle Hyrorna för de 23 lägenheter som HSB Hyresrätt ska bygga på Philipsontomten på Brynäs är klara. Lägenheterna är de första privata som byggs med statligt investeringsstöd i Gävle.
Foto: Lena Mattsson
HSB bygger 23 nya lägenheter på Philipsontomten. Hyrorna är redan klara.

HSB Hyresrätts lägenheter är ettor och tvåor och de blir inte billiga men de är billigare att hyra än andra nybyggda lägenheter konstaterar Owe Hellberg, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle.

Ettorna på 27 kvadratmeter får en månadshyra på 4 299 kronor. Tvåorna, 55 kvadratmeter, kommer att kosta de blivande hyresgästerna 6 715 kronor i månaden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det här är de första privata lägenheterna som byggs med statligt investeringsstöd i Gävle och det tycker vi är bra. Vi hoppas att det ska bli fler!

Annons
Läs också Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg Överenskommelse med Västerstaden: Nu slipper hyresgästerna Vilda Västern-hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.