HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrorna klara för HSBs nya lägenheter i Gävle

Gävle Hyrorna för de 23 lägenheter som HSB Hyresrätt ska bygga på Philipsontomten på Brynäs är klara. Lägenheterna är de första privata som byggs med statligt investeringsstöd i Gävle.
Foto: Lena Mattsson
HSB bygger 23 nya lägenheter på Philipsontomten. Hyrorna är redan klara.

HSB Hyresrätts lägenheter är ettor och tvåor och de blir inte billiga men de är billigare att hyra än andra nybyggda lägenheter konstaterar Owe Hellberg, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle.

Ettorna på 27 kvadratmeter får en månadshyra på 4 299 kronor. Tvåorna, 55 kvadratmeter, kommer att kosta de blivande hyresgästerna 6 715 kronor i månaden.

Läs ocksåBesvärliga förhandlingar: Hyran klar i Linde – även för nästa år

– Det här är de första privata lägenheterna som byggs med statligt investeringsstöd i Gävle och det tycker vi är bra. Vi hoppas att det ska bli fler!

Läs också Klart med nya hyror i Älvkarleby Nyanlända fick betala högre hyra Stora hyressänkningar i nytt Uppsalaområde Hyreshöjningen den dubbla jämfört med i fjol

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.