Annons

Ingen gripen för knivdådet i Hyresgästföreningens hus

Malmö Knivskärningen mot en av Hyresgästföreningens anställda var så allvarlig att händelsen klassas som mordförsök. Gärningsmannen, som lyckades fly efter händelsen, är ännu på fri fot.
Foto: Anders Högmark
Hyresgästföreningens hus i centrala Malmö blev under måndagen skådeplats för ett våldsamt rånförsök, som kunde slutat på värsta tänkbara sätt.

Strax före klockan tre på måndagseftermiddagen tog sig en man in i Hyresgästföreningens hus på Fersens väg i centrala Malmö. I sin hand hade han ett knivliknande föremål, vilket han hotade att använda i samband med ett rånförsök mot en anställd.

När gärningsmannen insåg att han inte skulle komma över några pengar försökte han fly mot utgången och när en av Hyresgästföreningens anställda kom i vägen uppstod tumult och den drygt 50-åriga mannen blev svårt skuren. I samband med detta avvek gärningsmannen från platsen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tack vare ett snabbt ingripande från polis och vårdpersonal kunde den kraftiga blödningen stoppas på plats och under måndagskvällen genomgick mannen operation på sjukhus. Hans tillstånd beskrevs under tisdagen som stabilt och mycket talar för att han kommer bli fullt återställd.

Stämningen i huset var under tisdagen dämpad. Personer Hem & Hyra varit i kontakt med upplever att stödet från lokala chefer har varit bra och företagshälsovården har erbjudit krisstöd till dem som behövt.

– Det är väldigt blandat hur folk mår. En del är såklart chockade. Det är svårt att ge några generella uttalanden, säger Dan Nicander, regionchef för Hyresgästföreningen region Södra Skåne.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Hur garanterar ni folks säkerhet?

– Vi följer en krisplan och ser över säkerheten. 

Var inte huset redan säkert?

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

– Det tycker vi – det krävs ju kod för att komma in. Hur det har gått till vet vi inte. Men vi får helt enkelt titta över säkerhetssituationen.

Annons

Gärningsmannen är efterlyst men fortfarande på fri fot. Direkt efter knivskärningen rubricerade polisen händelsen som mordförsök, en bedömning man fortfarande arbetar efter.

– Det har inte inträtt något som gett skäl att ändra den initiala rubriceringen, säger polisens presstalesperson Lars Förstell.

Knivskärningen hos Hyresgästföreningen
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.