Annons

Missar i Stockholm bakom inställt Almedalen i Vänersborg

Västra Götaland Tanken var att låta en liten del av Visby komma till Vänersborg, att sända torsdagens seminarier på tv och diskutera vad som händer där borta i Almedalen. förtroendevalda var inbjuda. Men sent på onsdagen kom beskedet, förbundet sänder inga seminarier på webben. "Lilla Almedalen" i Vänersborg fick ställas in.
Foto: Karin Gistedt
Inget Almedalen i Vänersborg. Tanken var att samlas i Vänersborg för att se webbsändningar från Gotland, men Hyresgästföreningen sänder inget från Almedalen i år.

Förra sommaren samlades förtroendevalda och tjänstemän på Solgården för ”Lilla Almedalen” där alla gemensamt kunde följa webbsändningar från seminarier i Visby, både direkt och bandade versioner.

– Det var en möjlighet att närvara utan att åka till Almedalen, säger Anna Tokcan, kommunikatör för hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Hon säger att alla hade möjlighet att titta på webb-sändningarna förra året, men att det var ett mervärde att kunna se till dem tillsammans och kunna diskutera mellan sändningarna.

– Våra förtroendevalda tyckte det var en bra chans att vara uppdaterade och ett bra sätt att ta till sig vad som var aktuellt. I år gjorde vi nästan glädjetjut när vi såg förbundets seminarieprogram, då det var en mängd intressanta seminarier hela veckan, säger Anna Tokcan.

Beslutet togs om att arrangera ett ”Lilla Almedalen” i Hyresgästföreningens lokaler i Vänersborg och alla bjöds in till gemensam seminariedag den 5 juli. Men kvällen före upptäckte Anna Tokcan att förbundet inte sände några seminarier. Hon hade inte fått någon information om det.

Annons
Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.

När Hem & Hyra kontaktar Hyresgästförening centralt kan först ingen förklara varför man inte sänder årets seminarier via webben som förra året. Men sedan återkommer kommunikatör Monica Fundin Pourshahidi med följande förklaring:

Det har varit en hel del jobb med Almedalen och mycket annat har hänt under våren, bland annat har vi drabbats av manfall. Det sammantaget har tyvärr gett ett par missar. Nu har vi ändå lyckats få ihop ett digert program med 35 seminarier och sett till att två av de större av dessa blir filmade. Det ena är Hyreskommissionens seminarium, det andra är Den inkluderande staden, med bla Jonas Nygren och Esme Güler från oss. Båda hålls i eftermiddag. Ni kommer att kunna hitta dessa på vår youtubekanal. Jag kan i nuläget dock inte säga exakt när.”

– Jag hoppas verkligen att förbundet tar beslut om att sända seminarierna nästa år, säger Anna Tokcan. Det ger verkligen de förtroendevalda möjlighet att känna att man deltar utan att behöva åka till Gotland. Dessutom har man kunnat använda de bandade seminarierna vid träffar under resten av året.

Läs ocksåHär mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering”Hans-Erik Pedersen vill att Förbos vinst ska användas till energieffektivisering och andra åtgärder som är vikitga för hyresgästerna, inte föras över till kommunen för att täcka andra utgifter.

Anna Tokcan säger att det var med stor besvikelse hon tvingades ta beslut om att ställa in årets ”Lilla Almedalen” i sista stund.

Annons

– Ja, det var verkligen tråkigt.

 

Läs också "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning Politiker duckar beslut om omstridd renovering: ”Ett enormt svek” Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.