HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Inglasning av balkonger stoppade

Uppsala Häromveckan sa hyresnämnden nej till Rikshems planer på att glasa in balkonger i Gränby i Uppsala. Nu står det klart att Rikshem inte ska överklaga beslutet.

– Hyresnämnden godkände inte det här, och vi har valt att respektera deras beslut, säger Krister Karlsson, chef för projekt- och fastighetsutveckling på Rikshem.

I och med att beslutet inte överklagas hoppas Rikshem komma igång fortare med de planerade renoveringarna.
– Vi har haft svårt att kommunicera start för projektet med hyresgästerna. Nu vet vi åtminstone vilka åtgärder vi har tillstånd till och inte, säger Krister Karlsson.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Rikshems planer på att höja hyrorna med drygt 40 procent i samband med planerade renoveringar i Gränby har skapat oro och uppståndelse bland hyresgästerna. Inglasade balkonger skulle medföra att hyran höjdes ytterligare. Men ett delbeslut från slutet av juli innebär en liten seger för de boende i området. Hyresnämnden sade nej till inglasade balkonger med motiveringen att det inte är nödvändigt för att få en modern bostadsstandard.

– Beslutet är glädjande, speciellt eftersom hyresnämnden oftast går på bostadsbolagens linje när det gäller renoveringar, säger Hyresgästföreningens Per Claesson.

Enligt Krister Karlsson är de främsta anledningarna till att glasa in balkongerna miljömässiga.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

– Vi har räknat ut att husen skulle dra tio procent mindre energi om balkongerna glasades in, och det skulle även bli varmare i lägenheterna.

Hyresnämnden väntas fatta det slutgiltiga beslutet om hyreshöjningarna i Gränby efter sommaren.

Läs också Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt" Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.