HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Järfällahus vill ha rekordhög hyreshöjning

Järfälla Järfällahus yrkande på 3,9 procent är högst i länet. Höjd hyra behövs för höjda avkastningskrav och årets vattentaxa. Och ännu är inte 2014 års förhandlingar helt klara.

Från den 1 januari vill Järfällahus har nästan 4 procent högre hyror. Anledningen är, enligt bolaget, kommunens krav på bolaget. Det gäller avkastningskravet och redan genomförda höjningar av vattentaxor samt dessutom ökningar av kostnader för drift och underhåll.

Bolaget träffar Hyresgästföreningen i nästa vecka. Men ännu är inte hyresförhandlingen för innevarande år helt klar, efter att förhandlingen strandat för ombyggda fastigheter och medlats av hyresnämnden.

Annons
Läs ocksåOmbildning i Järfälla godkänd – trots frågeteckenHårsta backe

Järfällahus har 5 685 hyresrätter och är den ojämförligt största hyresvärden i Järfälla. Förra årets hyreskrav på 3,3 procent slutade i en generell höjning med 1,7 procent.

Annons
Läs också Järfällahus granskar sin egen ombildning – "trovärdigheten kan ifrågasättas" Lisa blir av med halva trädgården när kommunen tar tillbaka mark Ombildning i Järfälla läggs på is – misstänkt röstfusk: "lurat till sig fullmakter" Zara Lahouar ny tillförordnad VD för Järfällahus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.