HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Killarna prövar sina vingar i kollektivet

Nyheter Hallen är knökfull. Jackor och kappor hänger tätt, på golvet trängs en uppsjö av skor, väskor och påsar. På bänken står en udda ljusstake bredvid en stor tomatplanta som väntar på att placeras ut i den stora trädgården. Här ryms även en låda med bordtennisracketar, hörlurar och en urdrucken Norrlands Guld.

De andra hallarna i huset, ja det finns flera, följer i stort sett samma mönster. Det finns nämligen många som lämnar spår efter sig i jättevillan ute på Lidingö. Kollektivet som startade för tre år sedan är i dagsläget hem för tio personer, sju killar och tre tjejer, alla i tjugoårsåldern.
Alex Andrae, Simon Fored och Mattias Rothman har alla varit med sedan starten. Som musiker är de extra glada att få bo tillsammans och kunna ta fram instrumenten närhelst andan faller på.

Det är bara Mattias som har egen erfarenhet av att bo hemma längre än önskvärt.

Läs ocksåAthena vill skaffa elbil men kan inte: "Fel att det är enklare för dem i villa"

– Det var svårt att hitta pålitliga heltidsjobb efter gymnasiet. Och eftersom mina föräldrar varken hade någon extra lägenhet eller möjlighet att hjälpa till med en kontantinsats blev det svårare att komma ur startgroparna, säger han.

Även Alex och Simon ser förklaringar till att många unga män blir kvar i pojkrummen.

– Jag har kompisar vars småbröder bor kvar hemma och spelar mycket tv-spel. Det är lätt att fastna där, säger Alex.

Läs ocksåCarina kämpar mot ensamhetenEn äldre och en medelålders kvinna sitter och pratar

Simon funderar över om killar generellt kanske inte har samma driv som tjejer.
– Jag hade blivit betydligt mer förvånad om statistiken hade visat att det var tjejerna som bodde kvar hemma, säger han.

Kollektivboende ser de alla som en perfekt start för dem som vill pröva sina vuxenvingar.

– Som en trygg familj, en snäll uppvärmning innan man skaffar en egen bostad, säger Simon.

Läs ocksåÖstersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning
Läs också Pitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp Datanörd vräktes efter skyhög elförbrukning - får bo kvar i brist på bevis

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.