Annons

Klart med ny vd för Vallonbygden

Finspång Nu är det klart vem som blir ny vd för kommunens bostadsbolag i Finspång. Styrelsen har utsett Hans Erik Olofsson som tillträder posten i maj.
Foto: Jakob Kindesjö
Kommunägda hyresvärden Vallonbygden har cirka 1 800 lägenheter i Finspång.

Det var förra året som Vallonbygdens vd Björn Andersson meddelade att han kommer att gå i pension under våren 2017. Tjänsten annonserades ut i höstas och resulterade i ett 20-tal sökande, varav 5–6 personer valdes ut till intervjuer.

Styrelsens val föll till sist på Hans Erik Olofsson, 54 år, bosatt i Borås och i dag vd för det kommunägda bostadsbolaget Svenbo i Svenljunga.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Kompetent, duktig och trevlig. Han har jobbat med bostäder, har lång erfarenhet från branschen och som chef. Han har bland annat jobbat 20 år vid försvarsmakten, säger Britt-Marie Ellersten (S), styrelseordförande i Vallonbygden.

Det är ont om kvinnor på vd-posten i de kommunala bostadsbolagen i Östergötland. Var det något ni diskuterade?

– Vi tittade på detta men det är fler män som söker vilket gör att det blir lite av en ond cirkel. Det viktiga är att vi får rätt person och rätt kompetens. Vi ville ha en person med både erfarenhet av branschen, som har sakkunskap och vet hur det är att jobba i en politiskt styrd organisation. Att man är en bra ledare och inte bara chef. Hasse har väldigt goda vitsord när det gäller hans ledaregenskaper.

Läs ocksåLediga lägenheter när Migrationsverket lämnar Sjuhärad

Kommer det bli lätt att ersätta Björn Andersson?

Annons

– Det är klart att Björn har jobbat många år och kan Finspång väldigt väl. Han har lyft företaget från röda till svarta siffror och gjort en god insats.

Vilka utmaningar väntar för den nye vd:n?

Läs ocksåTomma lokaler blir nya lägenheter i Finspång

– Det är att behålla siffrorna svarta, arbeta med nya bostadsprojekt och titta på nya boendeformer. Vi behöver få en bättre rotation på bostadsmarknaden, få till lägenheter för de som vill lämna sina villor, förklarar Britt-Marie Ellersten.

Hans Erik Olofsson tillträder vd-posten den 1 maj.

Hem & Hyra har sökt Hans Erik Olofsson för en kommentar.

Annons

 

 

 

Läs också Ligan som fixar rent i förråden Vallonbygden i hyrestoppen En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.