HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Knarkspanande hyresgäst drar MKB till hovrätten

Malmö Bostadsbolagets personal ska inte störa langande kriminella. Det är för farligt, ansåg hyresnämnden. Men hyresgästen Göran ger inte upp och överklagar beslutet.

Knarkhandeln utanför mannens port fortsätter. Dag som natt. Situationen är lika otrygg som tidigare anser han.

Att det säljs narkotika på adressen, ett hyreshusområde i östra Malmö, är det ingen som tvivlar på. Men åsikterna går isär om hur problemet ska lösas.

Läs ocksåStal övervakningskameran – sedan fotade tjuvarna sig självaOve Fafeeng och Andreas sitter vid en bänk. I bakgrunden ses bilar på en parkering.

Nu överklagar Göran, som själv kallar sig “ofrivillig narkotikaspanare”, hyresnämndens tidigare beslut. Han har tidigare drivit kampen på egen hand men från och med nu kommer han få hjälp av en jurist och finansiering av processen via sin hemförsäkring.

Hem & Hyra har i flera artiklar berättat om hans kamp för att få MKB att agera mot gatulangningen i kvarteret. Hyresnämnden har tidigare kommit fram till att hyresvärden har gjort allt de kan och bör göra för att stoppa brottsligheten.

Läs ocksåHuskurage sprider sig

“Som hyresgäst hos MKB, efter 3 år av plåga och skräck pga narkotika, ser jag förvånad hur Hyresnämnden befriar MKB om allt ansvar”, skriver han i sitt överklagande till Svea hovrätt. Det tidigare beslutet skickar helt fel signaler menar han.

Ett tidigare citat från MKB:s jurist Lars-Gunnar Larsson sammanfattar hyresvärdens inställning i frågan: ”Det är inte vår uppgift att ta hand om kriminell verksamhet. Vi har inget polisiärt mandat”.

Göran har fortsatt att dokumentera knarkhandeln och skickar även med en skiss på hur området utanför trapphuset skulle kunna stängslas in för att försvåra verksamheten. En annan idé är att MKB skulle sätta upp en mosquito, en apparat som skickar ut högfrekventa ljud som är obehagliga att höra för yngre människor.

Läs ocksåRåslätt klassas fortfarande som utsatt område

“Knarkfolket” måste känna att deras verksamhet möts av “motvind”, skriver Göran.

Fotnot: Göran är ett fingerat namn.

Läs också Polisen: Det går åt rätt håll i Fröslunda och Lagersberg Känslan att hjälpa andra är härlig

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.